Екскурзия до Виена и по желание екскурзия до манастира Хайлиген кройц и двореца Лихтенщайн

Виена

 

Екскурзия до Виена и по желание екскурзия до манастира Хайлиген кройц и двореца Лихтенщайн

Дата- 24.07-27.07.2020

18.09-21.09.2020        4 дни/ 2 нощ

Цена- 229 лв

1 ден: Отпътуване от София, пл. „Ал.Невски“, в 05:30 ч. по маршрут София – Белград– Будапеща – Виена. Пристигане във Виена привечер и при възможност панорамна вечерна обиколка. Настаняване в хотел 3* в района на Виена. Нощувка.

2 ден: Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до манастира Хайлиген кройц  и  двореца Лихтенщайн . Дворецът Лихтенщайн е построен през 18век за лятна резиденция на семейство Лихтенщайн. Днес тук се помещава музей, който показва частна колекция от картини и скулптури в луксозна барокова обстановка. Построен в бароков стил, дворецът се смята за един от най-красивите в града. Семейство Лихтенщайн през 17 век са притежавали дворец в центъра на града, известен като Stadpalais, където то живеело през зимата. Изграждането на втори, летния дворец започва през 1692г. Стените на двореца са ускрасени с картини на Франческини. През 1910г. в двореца се създава уникална библиотека. Музеят отново е отворен през 2004г. след продължителен ремонт. В днешно време, в колекцията на музея включва около 1500 картини- сред тях на Рубенс, Рафаел и Рембранд.

След двореца се отправяме към Абатството на Светия кръст, което е едно от най-значимите в Австрия, тъй като от него започва историята на страната. Основан през XIIвек, тук са погребани средновековните австрийски херцози от династията Бабенберг. Те идват от Бавария и слагат началото на Австрийското херцогство. Манастирът никога не е разрушаван и до днес и все още е действащ. Той се управлява от монаси от ордена на Цистерциенците. Тук ще може да разгледате красивите градини на манастира, древните сгради и да се насладите на архитектура от готически и бароков стил.

Връщане във Виена.   По желание туристическа програма в Стария град /срещу доплащане – 10 евро – /туристическа програма и паркинги/ : Мария –Терезия – Плац; Паметника на Мария Терезия; Дворцовия комплекс Хофбург, където се намира Националната библиотека; пл. Грабен – с чумната колона,която е богато украсена барокова колона, напомняща за чумната епидемия от 1697 г.; църквата “Св.Петър”; Катедралата “Св.Стефан“-католическа катедрала, построена в готически стил и е от символите на Виена. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден: Закуска. Свободен ден или по желание и срещу допълнително заплащане  посещение на дворецът “Белведере” (отвън), един от най-хубавите барокови образци в света, принадлежал на Хабсбургите  и  Двореца „Шьонбрун” (отвън)- една от най-красивите летни резиденции на австрийското императорско семейство. Архитектурата на сградата е уникална, смесица между рококо и барок. Великолепният дворец е построен по заповед на император Леополд Първи през 1696 година. От 1996 г. дворецът, заедно с парка и зоологическата градина (най-старата в света), е включен в списъка на Юнеско за Световното културно и историческо наследство. Свободно време за самостоятелно разглеждане на Виена. Посещение на Пратера. Вечерта отпътуване за България.

4 ден:Връщане в София сутринта на пл.”Ал.Невски” .

Резултат с изображение за „виена“

Цената включва:

  • Транспорт с туристически автобус
  • 2 нощувки със закуски в хотел 3* във Виена
  • Водач
  • пътни, магистрални и гранични такси и чекпоинт за Виена

Цената НЕ включва:

  • Медицинска застраховка на ЗАД „Алианц България“ за 2000 евро- 2 лв/ден до 65 годишна възраст и 3 лв/ден над 65 г.
  • По желание туристическа програма в историческия център на Виена /туристическа програма и паркинги/ – 10 евро
  • Екскурзия до манастира Хайлиген кройц и двореца Лихтенщайн – 20 евро (транспорт и екскурзоводско обслужване при група минимум 25 души)
  • Посещение на двореца Белведере и Шьонбрун – 10 евро
  •  Сити такса – 1 ,5 евро,която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела
  • Музейни такси

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туриста.
Срок за уведомяване при не достигнат минимален брой туристи: 5 дни преди началната дата.
Необходими документи: лична карта или международен паспорт с минимум 6 месеца валидност към датата на отпътуване; За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите.
Забележка: Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите, като е възможно да настъпят промени.
Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение

на програмата по независещи от нея причини, дата, часа и мястото на тръгване и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.

 

 

 

 

 

Екскурзия до Виена и по желание екскурзия до манастира Хайлиген кройц и двореца Лихтенщайн
5 (100%) 1 vote

One comment to

Свържете се с нас :