Екскурзия до Париж

Екскурзия до Париж

Подарете си една незабравима екскурзия до Париж по време на априлската ваканция

София-Загреб-Залцбург-Мюнхен-Страсбург-Париж-Версай-Любляна-София

Цена-1069 лв.

Дата-03.04 – 11.04.2020

Програма

1 ден. Отпътуване в 05,30ч. от пл.“Ал. Невски ‘‘по маршрут София-Белград-Загреб. Пристигане в Загреб рано вечерта. Програма в Загреб- централният площад Бан Йосип Йелачич, Загребската катедрала, пазара Долач, правителствените сгради и др. Настаняване в хотел 3* в района на Загреб. Нощувка.

2 ден. Закуска. Отпътуване за Залцбург-града на Моцарт. Програма в Залцбург- разположен на река Залцах, градът се слави с най-живописните средновековни улички, великолепните си дворци и църкви. Пешеходна обиколка в Стария град, родната къща на Моцарт, Дом катедралата на Залцбург, абатството и църквата „Св. Петър“, Колежанската църква, Кметството, Крепостта „Хоензалцбург“ и др. Отпътуване за Мюнхен. Настаняване в хотел 3* в района на Мюнхен. Нощувка.

3 ден. Закуска. Програма в Мюнхен. Градът се гордее с прекрасна архитектура, първокласни музеи и прекрасни градски паркове. Пешеходната разходка: площада Мериенплац с колоната на Дева Мария, Старото и Новото кметство- фигурките на часовниковата кула оживяват и приковават вниманието на стотици туристи с танца си, разказвайки важни моменти от историята на града. Катедралата Фрауенкирхе, Михаелкирхе, Резиденцията на Вителсбахите- многовековни владетели на Бавария, известната бирария Хофбройхаус и др. Отпътуване за Страсбург. Настаняване в хотел 3* в района на Страсбург. Нощувка.

4 ден. Закуска. Пешеходна програма в Страсбург- столица на района Елзас, на река Рейн. Програма в града: площад Клебер, на името на един от най-приближените генерали на Наполеон, площад Гутенберг- основоположник на съвременното книгопечатане, Катедралата Нотрдам и др. По желание разходка с корабче от живописния квартал „Малка Франция“ със своите характерни елзаски сгради и речни канали до сградите на Европейския съюз. Свободно време. Отпътуване за Париж. Настаняване в хотел 3* в района на Париж. Нощувка.

5 ден. Закуска. Панорамна обиколка на Париж: Триумфалната арка, булевард ШанзЕлизе, Дом на инвалидите с гроба на Наполеон, площад Конкорд с Парламента и др. По желание изкачване на Айфеловата кула- един от най-популярните символи на френската столица. По желание и срещу допълнително заплащане разходка с корабче по река Сена- фон за романтични снимки от Париж. Разходка до Монмартър- на върха на хълма базиликата СакреКьор, посветена на Светото сърце на Христос, Мулен Руж, Пигал и др. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

6 ден. Закуска. Панорамна и пешеходна програма в Париж- храма Мадлен, операта Гарние, зала Олимпия, площад Вандом с колоната на Наполеон, Пале Роял, Тюйлери и др. По желание посещение на Лувъра- най-големия музей на Франция приютил безброй шедьоври на изкуството. Разходка до Пантеона. Люксембургската градина, Нотрдам дьо Пари, остров Ил дьо ла Сите, Консиержери, църквата Сент Шапел, Латинския квартал, площада на Бастилията, Площада на Републиката и др. Свободно време. Веяерна разходка по желание и срещу допълнително заплащане „Светлините на Париж“, включваща най-важни обекти на града с възможност да се види зрелищното светлинно шоу на Айфеловата кула. Връщане в хотела. Нощувка.

7 ден. Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане полудневна екскурзия до Версай- основна бивша резиденция на френските крале. Неговата пищност и великолепно архитектурно изпълнение будят искрена завист в редица европейски владетели. Следобяд отпътуване за Страсбург. Настаняване в хотел 3* в района на Страсбург. Нощувка.

8ден. Закуска. Отпътуване за Любляна. Програма: Прешнеров площад, Францисканската църква „Благовещение“, църквата „Свети Николай“, Тройни мост и др. Настаняване в хотел в района на Любляна 3*. Нощувка.

9ден. Закуска. Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта.

Цената включва:

-8 нощувки със закуски- /1 в района на Загреб, 1 в района на Мюнхен, 2 в района на Страсбург, 3 в района на Париж ,1 в Любляна /

– Транспорт с туристически автобус;

-пътни такси

– Водач от агенцията;

-Туристическа програма в Загреб;

-Туристическа програма в Любляна;

 

Цената не включва:

-туристическа програма в Залцбург- входна такса и паркинг- 10 евро;

-туристическа програма в Париж- входна такса и паркинг- 20 евро;

-туристическа програма Страсбург- входна такса и паркинг- 15 евро;

-корабче по Сена- 22 евро;

-корабче Страсбург- 22евро;

-пътуване до Версай и обратно- 28 евро;

 

-Входни такси- билети- Версай- 15 евро

Посещение на Лувъра (с включена такса резервация и входна такса) при минимум 20 туристи- 79 лв .

Top of Form

Bottom of Form

и други по интересни музеи

Необходими документи:
– валиден международен паспорт или лична карта
ЗАБЕЛЕЖКА: За непълнолетни лица се изисква нотариално заверена декларация за съгласието на родителите детето да пътува с упълномощеното лице.

КРАЙНИЯТ СРОК за уведомяване на туристите, когато необходимия брой от 32 туристи не е набран е 14 дни преди пътуването. За пътуването е необходима лична карта или задграничен паспорт.

Фирмата си запазва правото на промени в програмата при независими от нас обстоятелства.

Екскурзия до Париж
5 (100%) 3 votes

Други екскурзии - етикети:  , ,

Свържете се с нас :