Ученическа екскурзия до Старозагорски минерални бани,Стара Загора и Казанлък

казанлък

 Ученическа екскурзия до Старозагорски минерални бани,Стара Загора и Казанлък.

Дата- всяка събота при запитване

Цена- 99 лв

2 дни/1 нощ

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

Стара Загора e един от най-древните градове в България и Югоизточна Европа. През епохите е носил различни имена: Берое, Августа Траяна ИринополисБоруй, Верея, Загр-и АтикЕски ЗаараЖелезник и Стара Загора.

Старозагорски минерални бани е село с национален курортен комплекс в община Стара Загора, на 14 км от Стара Загора, разполагащ с над 20 хотела. Разположено е в западната част на Сърнена гора на 370 м надморска височина.

 Казанлък e административен център на едноименната община и вторият по големина град в област Стара Загора.Казанлък е център на Розовата долина и привлекателна туристическа дестинация. В града се намира най-голямата и най-добре запазена в страната Тракийска гробница, включена в списъка на ЮНЕСКО и Музеят на розата. Наблизо е античният град Севтополис и Долината на тракийските царе.

 1 ден: 8:00 часа тръгване по маршрут София-Стара Загора

Разглеждане на Регионалният исторически музей,който е сред най-старите музеи в България  и сред големите в Европа. Той съхранява над 120 000 паметника на културата.
Форум на Августа Траяна – най-известният античен паметник на културата в Стара Загора.
Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора 1877 г.“, издигнат в памет на българските опълченци, сражавали се за освобождението на Стара Загора, под командването на подполковник Калитин.
Разходка в парк „Митрополит Методий Кусев“ (по-често наричан Аязмото) е първият градски парк от европейски тип в България.

Настаняване в хотел “Гроди” **  в Старозагорски минерални бани. Вечеря.Нощувка.

2 ден: 8:00 – Закуска.

9:00 – Тръгване за Казанлък.

Разглеждане на Тракийската гробница , която е част от голям некропол, разположен в близост до древната столица на Одриското царство Севтополис.
Датирана е в края на IV в. пр. Хр. – началото на III в. пр. Хр. и от 1979 е в списъка на ЮНЕСКО на Световното културно и природно наследство
Разглеждане на град Севтополис , който е основан от тракийския цар Севт III, както и столица на Одриското царство от 320 г. пр. Хр. Градът е построен на мястото на руините по-ранно селище и настоящем се намира в долната част на язовир Копринка и Долината на тракийските владетели.
Голяма Косматка – e тракийска могила край град Шипка, в която на 21 септември 2004 г. д-р Георги Китов открива една от най-величествените и богати тракийски гробници с изцяло запазен гроб на тракийски цар, погребан със своя кон.
Музеят на розата – В него се пазят типични за живеещите в Розовата долина хора, техника, мебелировка, дрехи и други. Уредничката на музея с удоволствие ще обясни това, което ви интересува.
Къща-музей „Чудомир“.

 Следобед: Отпътуване за София и пристигане привечер към 20:00 часа.

ЦЕНА: 99.00 лв.

 Цената включва :  транспорт с лицензиран автобус; екскурзоводско обслужване; медицинска застраховка;1 нощувка ,1 закуска и 1 вечеря.

 

Цената не включва: входните такси на посещаваните обекти  и разходи от личен характер.

Ученическа екскурзия до Старозагорски минерални бани,Стара Загора и Казанлък
5 (100%) 2 votes

Свържете се с нас :