Екскурзия до Будапеща

Будапеща

Екскурзия до Будапеща града на барока

Екскурзия до Будапеща с посещение на Вишеград, Сентендре, Естергом, Нови Сад.
Четиридневна екскурзия с две нощувки в Будапеща. Дата: 16.07; 10.09.2014 г. Цена: 179 лв.

 

 

 

Туристическа Програма

1 ден: Отпътуване от София пл. „Александър Невски“ в 21:00 ч. в посока Сърбия – Будапеща. Нощен преход.

2 ден: Пристигане в Будапеща сутринта. Туристическа обиколка на Будапеща с автобус, като ще видим: Парламента, Рибарските кули, Мостовете на р. Дунав, Площада на героите, Двореца, Паметниците на Сент Ищван I и Св. Троица, Църквата Св. Матияш, Хълма и паметника на Св. Гелерт, Цитаделата – издигната от Хабсбургите. След 14:00 часа настаняване в хотела. Свободно време за почивка. По желание вечеря в типичен Унгарски ресторант – чарда (с допълнително заплащане – 26 евро). Нощувка.

3 ден: Закуска. Eкскурзия до най-емблематичните градове в Унгария и за унгарската история: Вишеград – Крепостта от римско време Понте Навата, Двореца на Матяш Корвин в стил ренесанс; Сентендре – изключително живописен град, известен най-вече с многобройните си музеи и занаятчийници, барокови сгради, деветте си православни църкви и запазил от голяма част средновековната си атмосфера. С голяма популярност сред туристите се ползва музеят на марципана в Сентендре; Естергом – един от най-древните градове в Унгария и родно място на първия унгарски крал Сент Ищван I. В Естергом се намира най-голямата базилика в Унгария в нея се съхранява най-изящния шедьовър на цялото европейско златарско изкуство – средновековния кръст “Разпятието на крал Матяш Корвин”. Връщане в Будапеща. По желание разходка с корабче по р. Дунав (с допълнително заплащане – 15 евро). Нощувка.

4 ден: Закуска. Отпътуване за Р. Сърбия. Пристигане в Нови Сад, втория по-големина град в страната. Туристическа обиколна на Нови Сад. Посещение на крепостта Петроварадин – най-атрактивния паметник на културата и историята на града. С четири етажа под земята, 16 км. подземни галерии, сводове и куполи, около 12 000 бойници и 13 порти, крепостта е наречена Гибралтар на Дунав. Пешеходна разходка в центъра на Нови Сад – Сградата на Общината, площада на Свободата, Римокатолическата катедрала. Отпътуване за България. Пристигане в София около полунощ.

Цената включва:

 • Транспорт с туристически автобус
 • Екскурзоводско обслужване
 • 2 нощувки със закуски в хотел*** в Будапеща
 • Пътни и градски такси
 • Посещение на Нови Сад
 • Медицинска застраховка

Цената не включва:

 • Задължително доплащане за екскурзията до Вишеград, Сентендре и Естергом – 49 лв. (не включва входните билети – около 8 евро)
 • Разходка с корабче по желание – 15 евро
 • Вечеря в Унгарски ресторант – чарда – 26 евро
 • Музея на марципана – 2 евро
 • Разходи от личен характер

<Видео от Будапеща>

Валута: 1 лев=151.854 huf (унгарски форинт);  1 лев= 0.5112 eвро

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туриста.
Срок за уведомяване при не достигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
Необходими документи: лична карта или международен паспорт с минимум 6 месеца валидност към датата на отпътуване; За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите.
Забележка: Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите, като е възможно да настъпят промени.
Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини, часа и мястото на тръгване и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.

Екскурзия до Будапеща
5 (100%) 1 vote

Други екскурзии - етикети:  ,

Свържете се с нас :