Сръбска НОВА ГОДИНА – ПИРОТ

нова година

Сръбска НОВА ГОДИНА – ПИРОТ

/1 НОЩУВКА, 1 ЗАКУСКА, ТРАНСПОРТ/. Цена: 135 лева. Дати: 13.01.2018 г. – 14.01.2018 г.

 

 

 

 

1- ви ден/13.01.2018/ Отпътуване от София в 09.30ч.По пътя посещение на Суковски манастир. който се намира на десния бряг на река Ерма, край едноименното село Суково – на 18 километра източно от град Пирот. Датата на изграждането на манастира и ктиторите му не са известни. Манастирският храм, посветен на Успение Богородично, е построен в периода 1857-1859 година. Според предание Сали бей от Пирот става ктитор на манастира, като издига новата църква върху основите на стара, в знак на благодарност за оздравяването на сина си Емин. Църквата е изписана и завършена окончателно през 1869 г. от Васил Попхристов от Самоков, за което говори надпис в храма, оставен в свидетелство на това. Нартексът на манастирската църква е обновен в 1947 г., а самата църквата е реконструирана цялостно през 1974 година. При реконструкцията са открити много находки, които днес са в Музея на Понишавието в Пирот. Отпътуване за Пирот. Пирот е малък град, намиращ се в източната част на Сърбия, в близост до българската граница. Заобиколен е от всички страни от планини – Влашка планина и Стара планина, които са рядък пример за девствена природа.През града минава река Нишава,а наблизо протича и река Ерма. Пирот е създаден върху изградена през 2 век антична римска станция, носеща названието Turres, което означава „кули”. Туристическа програма, настаняване в хотел „Gali“ **, свободно време. Празнична вечеря в Кафана „ Код Пироћанца“ (на около 200 м от хотела)по случай сръбската Нова Година с разнообразно меню, жива музика и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки.  Нощувка.
2- ри ден/14.01.2018/ – Късна закуска.  Свободно време. Отпътуване за Цариброд около обяд. Кратка разходка в Цариброд. Пристигане в София привечер.

 

Цената включва:

  • Медицинска застраховка
  • 1 нощувка със закуска в хотел „Гали“ **
  • Празнична новогодишна вечеря с разнообразно меню, жива музика и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки
  • Бонус посещение на Суковски манастир;
  • Туристическа програма в  гр.Пирот;
  • Посещение на Цариброд;
  • Водач от агенцията;
  • Пътни такси

Цената не включва:

  • Транспорт с тур. Автобус – 20 лв
  • Разходи от личен характер и музейни такси;

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туриста.
Срок за уведомяване при не достигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
Необходими документи: лична карта или международен паспорт с минимум 6 месеца валидност към датата на отпътуване; За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите.
Забележка: Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите, като е възможно да настъпят промени.
Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение

на програмата по независещи от нея причини, дата, часа и мястото на тръгване и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.

ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да промени хотелът с друг от същата или по – висока категория,  когато обективни обстоятелства налагат това .

Осигурено от Еко Тур Къмпани ООД

Туристическа агенция Еко Тур Къмпани ООД е лицензиран туристически оператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-7054. Седалище гр. София, ул. „Хан Аспарух“ 48. Работно време от 10:00 – 18:00 ч пон. – пет. Телефон 0882414070

Агенцията предлага екскурзии, почивки, индивидуални настанявания със собствен транспорт, хотели – морски, планински, SPA, както в страната, така и в чужбина.

Офертата е осигурена от ЕКО ТУР КЪМПАНИ ООД, ЕИК:BG 201 369 130

Туроператорът е застрахован към ЗАД „Алианц България“, бул. ‚Княз Дондуков‘ 59, 1504 Софиа със застрахователна полица  № 13160173800000003 със срок на валидност от 0:00 часа на 24.03.2017г. до 24:00 ч. на 23.03.2018 г.

Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Гласувайте за тази публикация

Други екскурзии - етикети:  ,

Свържете се с нас :