Предколедна екскурзия до Златна Прага

Прага

Предколедна екскурзия до Златна Прага с Виена, Будапеща и възможност за посещение на Дрезден

 

(6 дни / 5 нощувки)

Транспорт: Автобус

Дати: 18.12 – 23.12.2017

Цена :  340лв

 

 

Възможност за трансфер в двете посоки при мин. 15 туристи с доплащане: Бургас  60лв., Сливен 45лв., Ст.Загора 35лв., Пловдив 30лв., Пазарджик 25лв.

Програма:

1 Ден: София-Будапеща 750 км.

Отпътуване в 06:00 ч. (Руски паметник) по маршрут София- Белград- Будапеща. Вечерта пристигане в унгарската столица. Нощна панорамна обиколка на Будапеща, която представлява възхитителна гледка, както е застанала на двата бряга на река Дунав, обединила селищата Буда и Пеща в едно – днешната столица на Унгария. Ще имате възможност да видитеБудайската крепост, от която се разкрива прекрасна панорама към Парламента, река Дунав и Пеща,  издигната от Хабсбургите, неоготическия Парламент – символ на града и построен с цел да засенчи този в Лондон. Панорамната обиколка продължава по бул. „Андраши”, известен с музеите и галерии разположени от двете му страни и Площада на героите. От площада започва началото си и прекрасния градски парк със средновековния замък Вайдахуниад.Настаняване в хотел.Нощувка.

2 Ден: Прага

Закуска.Автобусна панорама на Будапеща.Отпътуване за Прага- градът на стоте кули е една от най-добрите дестинации в Европа. Според официалната статистика посетителите в чешката столица са се увеличили двойно през последните 7 години. И има защо – в Прага ще се насладите на многообразната  архитектура от различни периоди – барок, рококо, готика, романтизъм, заради която градът е признат за един от най-красивите в света. Чехия е вярна на традициите си, с оживената и достолепна столица, и с провинциалните старинни градове, с Бохемския кристал, с анекдотите за Швейк и с най-вкусната бира в света. Около 15.00ч. пристигане в чешката столица.Пешеходна разходка в централната част на Прага. Свободно време на площад Вацлавски, разходка към  Карловият мост с неговите статуи , катедралите „Св.Вит”и„Св. Бородица пред Тин”,  Пражка брана ( Брашнена кула).  Около 20ч. настаняване в хотела. Нощувка.

3 Ден: Прага

Закуска. Пешеходна обиколка в Старата част на Златна Прага  или Старе место (на чешки: StaréMěsto) е името на част от централния район на Прага. Интересни забележителности на Стария град са Староместкият площад с астрономическия часовник, църквата на Дева Мария пред Тин и Карловият мост. Характерни за града са тесните улички. Стареместее културно и духовно средище, което от десетилетия привлича творци от цял свят. Туристическата обиколка включва и Кметството с музикалните фигури, църквата Св. Николай, паметника на Ян Хус, продължава се по бул. „Вацлавски Намести” до Народния музей с паметника на добрия крал Венцеслав. Свободно време. Нощувка в Прага.

4 Ден: Прага-Дрезден – 156 км

Закуска. По желание: Еднодневен тур до Дрезден.Разглеждане на Дрезден – Цвингера ,  Фрауенкирхе, Замъка (по време на обиколката всички обекти се гледат отвън). Възможност за самостоятелно посещение на Дрезденската галерия, една от най-богатите картинни галерии в света, съхраняваща картини на Рафаело, Тициан, Рубенс, Рембранд, Ван Дайк, Дюрер, Мурийо, Пусен и др. и помещаваща се в Цвингера.Центърът на града, който е почти напълно възстановен след бомбандировките през Втората световна война, е разположен на левия бряг на р.Елба. Ето защо градът е известен още като “Флоренция на Елба”. Дрезден е град на изкуството и културата. До 2009 година дрезденската долина на Елба влизаше в списъка на ЮНЕСКО. Нощувка в Прага.

5 Ден: Виена-Будапеща.

Закуска. Отпътуване за Виена.престой в Авсрийската столица 4-5 часа. Панорама на Виена:   Операта, Стефансдом, Кертнерщрасе, площад Грабен, Двореца Хофбург, паметника на Мария Терезия, Кметството, Катедралата на Виена, къщата на Моцарт.  Виена /Wien/ е един от най-богатите градове на Европа, символ на аристократизма, на модерните изкуства и на музиката. Яркият й колорит и изтънчен вкус днес привличат туристи и гости от цял свят. Свободно време в центъра на града. Нощувка в Будапеща.

6 Ден: Закуска. Разходка с корабче по Дунав. Отпътуване за България –  вечерта пристигане в София.

Цената включва:

 •     Пътни такси
 • Медицинска застраховка
 •     5 нощувки със закуски, съответно 2 нощувки в Будапеща или района, 3 нощувки в района на Прага
 •     Панорамна обиколка Прага (автобус+пешеходна разходка в Историческия център)
 •     Панорамна обиколка в Будапеща;
 •     Панорамна обиколка на Виена

 

Цената не включва:

 •     Входни такси по обектите;
 •     Панорамна разходка на Дрезден – 15 евро – минимален брой туристи 30 човека
 •     Екскурзоводско обслужване във Виена – 10 евро – Доплащане задължително в офиса на Мивеки
 •     Панорамна разходка с кораб по Дунав в Будапеща при мин. 25 туристи – 15 евро на човек;
 •     Доплащане за единична стая – 140 лева;
 •     Допълнителните eкскурзии по програмата се планират при подписване на договор и се заплащат 20 дни преди датата на отпътуването.
 •     Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата
 •     Разходка с корабче по река Вълтава – 20 евро

 

Необходими документи:

 • Задграничен паспорт или лична карта;
 • Деца под 18 г., пътуващи без родител трябва да имат нотариално заверено пълномощно – копие и оригинал.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туриста.

Срок за уведомяване при не достигнат минимален брой туристи: 10 дни преди началната дата.

Необходими документи: лична карта или международен паспорт с минимум 6 месеца валидност към датата на отпътуване; За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите.

Забележка:  ТО  НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите, като е възможно да настъпят промени.

ТО  си запазва правото на промени в последователността на изпълнение  на програмата по независещи от нея причини, дата, часа и мястото на тръгване и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.

ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да промени хотелът с друг от същата или по – висока категория,  когато обективни обстоятелства налагат това .

 

Осигурено от ТО Еко Тур Къмпани ООД

ТО  Еко Тур Къмпани ООД е лицензиран туристически оператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-7054. Седалище гр. София, ул. „Хан Аспарух“ 48. Работно време от 10:00 – 18:00 ч пон. – пет. Телефон 0882414070

ТО  предлага екскурзии, почивки, индивидуални настанявания със собствен транспорт, хотели – морски, планински, SPA, както в страната, така и в чужбина.

Офертата е осигурена от ТО ЕКО ТУР КЪМПАНИ ООД, ЕИК:BG 201 369 130

 

Туроператорът е застрахован към ЗАД „Алианц България“, бул. ‚Княз Дондуков‘ 59, 1504 София със застрахователна полица  № 13160173800000003 със срок на валидност от 0:00 часа на 24.03.2017г. до 24:00 ч. на 23.03.2018 г.

Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Гласувайте за тази публикация

Свържете се с нас :