Великден на о. Санторини

Великден Санторини

Подарете си една романтична приказка, Великден на вулканичния о. Санторини

Дата: 13.04. – 18.04.2017 г. ПРОМО ЦЕНА: 299 лева.

/при ранни записвания до 15.01.2017 г. Заплащане 50 % от пакетната цена-първа вноска,останалите 50% преди датата на отпътуване /

 

 

Програма

1 ДЕН: Отпътуване от София хр.п. “Александър Невски” в 05:00 ч. по маршрут София – Атина. Привечер-  пристигане в Атина. Настаняване в хотела 3 *. Свободно време с възможност  за разглеждане на Арката на Адриан – триумфална aрка, построена през 131 г. пр. Хр. и наречена на римския император Адриан; Храмът на Зевс, който с размерите си е превъзхождал Партенона на Акропола; старият Олимпийски стадион, изграден през 1895 г. на същото място, където се е намирал античният стадион от 4 в. пр. Хр. и е използван за първите съвременни Олимпийски игри; Президентският дворец; Парламентът – някогашният дворец на първия гръцки крал Ото; площад “Синтагма“. Нощувка .

2 ДЕН: Закуска в пакет. Отпътуване от Пирея за Санторини с ферибот. Настаняване в хотела. Свободно време. По желание екскурзия до град Пиргос където ще се присъединим към литийно шествие по случай  разпети петък.   Нощувка в  хотел 3 *.

3 ДЕН: Закуска. Свободно време или по желание обиколка на острова (срещу допълнително заплащане). Посещение на Червеният плаж – един от най-живописните плажове на острова. Той получава огнения си цвят благодарение на богатите на желязо седиментни скали, извисяващи се високо над плажната ивица, както и заради червения пясък. Следва селището Пиргос – друго забележително селце, разположено във вътрешността на острова. То впечатлява със своите амфитеатрално разположени разкошни стари къщи по склона на планината Пророк Илия, останките от венециански замък, няколко византийски църкви и живописни тесни улички. Отпътуване за градчето Ойя, разположен на най-високата точка на острова. Тук ще може да се полюбувате на къщичките с бели варосани стени, потопени във вулканичната скала и техните сини куполи, издигащи се над истинската красота на зашеметяващия червено-кафяв залив Амоди. От градчето се открива великолепна панорамна гледка към вулкана ,о-в Тиразия и останалата част от Санторини. Привечер мястото придобива приказна сила поради вълшебната красота на своите вълшебни, пурпурни залези, които се считат за едни от най-красивите в света. Връщане в хотела. По желание вечеря. В полунощ посещение на църква и посрещане на Възкресение Христово.  Нощувка.

4 ДЕН Закуска. Свободно време или по желание екскурзия (срещу допълнително заплащане) до вулкана на остров Неа Камени с посещение на остров Палеа Камени, където имате възможност да се изкъпете в горещите минералните бани, и остров Тирасия, кръстен на дъщерята на крал Тира, след като той й го подарил и й построил замък край градчето Корфос. По желание Празничен Великденски обяд с музика на живо.  Нощувка.

5 ДЕН: Закуска. Свободно време. По желание посещение на  винарна  Boutari, с дегустация на 4 вида вино .   Отпътуване за Пирея в 01.25 ч.  с ферибот. Нощно пътуване на ферибота – настаняването е на дек (пътуващите нямат запазени места и сядат в салоните на кораба на дивани, фотьойли,столове и пр.). Предлагаме възможност за доплащане на каюта: четворна (23 евро на човек) или двойна (29 евро на човек).

6 ДЕН: Рано сутринта пристигане на пристанище Пиреа.  Отпътуване за България. Пристигане в София на хр. паметник Александър Невски.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Транспорт с лицензиран автобус
 • 3 нощувки в двойна стандартна стая, със закуски в хотел 3* на о.Санторини
 • 1 нощувки в двойна стандартна стая, със закуски в хотел 3* в Атина
 • Водач от агенцията

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Фериботни билети – 60  евро /в двете посоки/
 • Екскурзия – обиколка на остров Санторини – 12 EUR при минимален брой 20 души;
 • Посещение на град Пиргос /разпети петък/ – 5 евро;
 • Екскурзия до вулкана на остров Неа Камени – 25 EUR при минимален брой 20 души;
 • Празничен великденски обяд с музика на живо – 25 Евро
 • Посещение на винарна с дегустация на 4 вида вино – 9 евро.
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” – 2 лв. на ден / за лица над 65 г. – 3 лв.
 • Входни такси за посещаваните обекти

ДОПЛАЩАНИЯ:

Единична стая – 99 лв.

Каюта във ферибота по маршрута Санторини-Атина – 29 евро на човек в двойна и 23 евро на човек в четворна каюта. Заявяват се при записване и при наличие на свободни места.

ОТСТЪПКИ:

Дете до 12г. в двойна стая с двама възрастни – заплащане 319 лв.

Великден на о. Санторини
5 (100%) 1 vote

Други екскурзии - етикети:  

Свържете се с нас :