Екскурзия до Холандия за Фестивала на лалетата

Амстердам3

Екскурзия до Будапеща, Прага, Амстердам, Хага, Ротердам, Брюксел, Люксембург, Страсбург, Мюнхен и Залцбург

Цена:  949 лв

Дата: 8 – 17 Април / 8 нощувки / 

 

Програма на пътуването:

1 ден
Отпътуване от София, пл. “Ал. Невски” в 05:00 за Унгария. Преминаване през Сърбия. Пристигане в Будапеща – мостовете над река Дунав, Парламента, Цитаделата, Будавар – крепостта с Кралския дворец, Рибарските кули, църквата “Св. Матияш”, Паметника на Свободата и други. По желание и срещу доплащане – разходка с корабче по р. Дунав. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден
Закуска. Отпътуване за Прага. Туристическа обиколка на града: Старе место (стария град), катедралата Свети Тин, Кметството с часовниковата кула Орлой – построена през 15 век и е реставрирана многократно през годините. Има три компонента – астрономически часовник, показващ движението на Слънцето, планетите и зодиите, календар на месеците и “разходката на апостолите”. На всеки кръгъл час, часовникът сякаш оживява, Катедралата Св. Николай, паметника на Ян Хус. Свободно време. Нощувка в района на Прага.

3 ден
Закуска. Отпътуване за Амстердам. Пристигане в Амстердам. Нощувка в околностите на Амстердам.

4 ден
Закуска. Туристическа програма в Амстердам – централния площад Дам, Кралския дворец, пазара на цветята, Райксмузеум, музея Ван Гог, музей на бирата Ханикен и други. По желание и срещу доплащане – обиколка с корабче по каналите на Амстердам. Свободно време . Нощувка.

5 ден
Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане – посещение на градчето музей Заансе Сханс. Отпътуване за Заансе Сханс – малък град в Холандия, намиращ се на 16км северозападно от Амстердам. Селището е популярна туристическа дестинация и представлява своеобразен музей на открито. Градчето е изпъстрено с уникални работещи вятърни мелници; автентични работилници за производство на “кломпи” (типични холандски дървени обувки), порцеланови изделия и керамика, лъжички; фабрика за кашкавал и сирена; магазин за диаманти; старинен магазин за най-различни видове кафе и безупречно подредени зелени къщички, запазили духа и атмосферата на 17-18 век. След обяд отпътуване за Хага – града с правителствени сгради на Холандия, Биненхоф – Парламента, Двореца на мира, красивия курорт на Северно море – Схевенинген. Нощувка.

6 ден
Закуска. Отпътуване за Ротердам като по пътя ще посетим парка Кьокенхоф , известен още и като Градината на Европа е една от най-големите цветни градини в света. Всяка година в парка се засаждат около 7 милиона луковични цветя на площ от 32 хектара. В парка посетителите могат да видят и няколко “градини за вдъхновение” откъдето да почерпят идеи как да аранжират цветята в собствените си градини. В парка има също мини зоокът, лабиринт от жив плет, кафенета и ресторанти, вятърна мелница на повече от 100 години, дарена на парка през 1957г. Паркът Кьокенхоф се посещава от повече от 800 000 души годишно, като дължината на алеите му надхвърля 15км. Първата изложба на цветя е организирана през 1949г от кмета на близкия град Лисе и производители на луковици за лалета.

Днес всяка пролет в Кьокенхоф пристигат стотици хиляди посетители от цял свят, за да си подарят най-красивата разходка сред цветя. Продължаване към Ротердам. Туристическа програма: Кметството, църквата Св. Лаврентий, река Маас с прочутия мост Еразмусбруке и други. Отпътуване за Брюксел. Туристическа програма в Брюксел – Катедралата – Св. Михаил, площад Гроте Маркт, Кметството, сградите на Гилдиите, Манекен Пис – символа на града, Атониума и други. Свободно време в търговската част на град с безброй сувенирни магазинчета и кафенета, с традиционните шоколадени вафли и други лакомства. Нощувка в района на Брюксел.

7 ден
Закуска. Отпътуване за Люксембург. Разглеждане на забележителностите на града – готическите високи сгради и тесни кули. Дворецът на Великия Херцог, Парламентът, Кметството и катедралата Нотр Дам; Стария град; двата площада Place d’Armes (Площад на Армията) и Place Guillaume, мостът Адолф и други. След обяд отпътуване за Страсбург. Обиколка на Старасбург – площад Клебер, площад Гутенберг. По желание и срещу доплащане – разходка с корабче по река Рейн от живописния квартал Малка Франция до сградите на Европейския съвет и обратно. Нощувка в района на Страсбург.

8 ден
Закуска. Отпътуване за Мюнхен. Разглеждане забележителностите на града: Карлсплац, Фрауенкирхе, Марианплац. Продължаване към Залцбург. Пристигане, настаняване в хотел в района за Залцбург. Нощувка.

9 ден
Закуска. Пешеходна разходка в Стария град: Крепостта Горен Залцбург – най-голямото запазено историческо укрепление в Централна Европа, намираща се на хълма над града, Двореца Мирабел, Родната къща на Моцарт, манастира “Св. Петър”, Катедралата, Резиденцплац, Алтермаркт, катедралата “Св. Руперт” и фонтанът Резиденцбрунен. Вечерта отпътуване за България (нощен преход).

10 ден
Пристигане в България следобед.

 • Офертата включва:
  • Транспорт с туристически автобус, с включени пътни такси;
 • Медицинска застраховка
  • 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в района на Будапеща;
  • 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в района на Прага;
  • 3 нощувки със закуски в хотел 2/3* в околностите на Амстердам;
  • 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в района на Брюксел;
  • 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в района на Страсбург ;
  • 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в района на Залцбург;
  • Туристическа обиколка на Будапеща, Прага, Амстердам, Хага, Ротердам, Брюксел, Люксембург, Страсбург, Мюнхен и Залцбург;
  • Екскурзоводско обслужване по време на пътуването.
 • Офертата не включва (доплащания към туроператора):
  • Градска такса (city tax) – 1.50 евро на човек за нощувка в хотел 2/3* (задължително доплащане);
  • Еднодневна екскурзия до градчето музей Заансе Сханс – 12 евро (при минимум 20 желаещи);
  • Входна такса за парка Кьокенхоф – 18 евро за възрастен; 8 евро за дете на 4 – 17г; за дете до 3г – безплатно;
  • Разходка с корабче по р. Дунав – 16 евро;
  • Разходка с корабче по каналите на Амстердам – 19 евро;
  • Разходка с корабче по река Рейн – 19 евро;
  • Входни такси на посещаваните обекти;
  • Разходи от личен характер.
 • Необходими документи:
  • За лица над 18г – лична карта или валиден задграничен паспорт;
  • За лица под 14г – валиден задграничен паспорт. Ако детето пътува с единия или без родители, е необходимо нотариално заверено удостоверение (оригинал и ксерокопие), че детето има право да пътува в чужбина, както и документ за самоличност на детето (задграничен паспорт или лична карта) и 2 копия от акта за раждане.

Еко Тур Къмпани е лицензиран туристически оператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-7054. Седалище гр. София, ул. “Хан Аспарух” 48. Работно време от 10:00 – 18:00ч (Понеделник – Петък), телефон: 0882 414 070.

Туроператорът е застрахован по чл. 97 от закона за Туризма към ЗАД “Алианц България”, бул. “Княз Дондуков” 59, 1504 София със застрахователна полица № 13160183150000001 със срок на валидност от 00:00ч на 24.03.2018г до 24:00ч на 23.03.2019г.

Екскурзия до Холандия за Фестивала на лалетата
5 (100%) 1 vote

Свържете се с нас :