Екскурзия до Италия

Рим колизеума

Екскурзия с автобус до Италия

Дати: 30.08.2014; 02,10,2014 г.  Цена: 895 лв

ЕДНО ПЪТУВАНЕ ПО СТЪПКИТЕ НА РИМСКАТА ИМПЕРИЯ ОТ ЕГНАТИЯ ОДОС – древения римски път на Балканите, свързвал някога Бизантион с Драч. – ПРЕЗ ВИА АПИЯ – която е била най-важния път в Древен Рим. – ПРЕЗ ВИА ФЛАМИНИЯ – която е била част от античните римски пътища, свързваща Рим с Ариминум.

1 ден: София – Загреб
Отпътуване от София в 06.00 ч. от площада пред стадион “В.Левски”. Вечерта пристигане в Загреб. Разходка и разглеждане на основните забележителности на бароков Загреб: площад „Бан Йосип Йелачич“ , „Мандушевац“, Каптол и Катедралата, пазар „Долац“, църквата „Света Богородица“ , улица „Ткалчичева“, „Кървави мост“ , площад „Змайа“ (Дракон), „Каменита Врата“, площада и църквата „Свети Марко“, Хърватския Парламент и Бански дворец, Йезуитският площад и църквата „Света Катерина“. Обиколката ни ще завърши до въжената линия инсталирана на това място1889 година и Кулата Лотаршчак от 13 век. Настаняване и нощувка в района на Загреб.

2 ден: Загреб – Верона – Падуа – Милано
Закуска. Oтпътуване за Верона. Пешеходна разходка: Арена ди Верона, площад “Бра”, Къщата на Жулиета, площад “Деле Ербе”, площад “Синьория”. Свободно време. Отпътуване за Падуа. Пешеходна разходка из града с разглеждане на най-важните забележителности: Площад “Прато де ла Вале”, Университета, параклиса”Св. Джорджо” и базиликата “Св. Антоний” на Светия площад. Отпътуване за Милано. Нощувка в района на Бергамо.

3 ден: Милано – Пиза – Монтекатини Терме
Закуска. Туристическа програма в Милано – “Миланска Катедрала”, “Миланска Опера”, Пасаж “Виктор Емануел”, Дворец “Сфорца”- гледат се от вън. Милано е най-големият град на Италия, икономическа и модна столица на страната. Той отстъпва по брой на паметниците на културата на Рим, но остава ненадминат по лукс и изискан начин на живот.Отпътуване към Пиза – един от най- известните италиански градове, разположен при сливането на реките Арно и Серкио. Кратка туристическа програма на Площада на чудесата: Наклонената кула – символът на града, висока 56 метра и построена през 12 в.; Катедралата – пример за т. нар. романо-пизански стил и място, където може да видите произведения на великия Джовани Пизано; Баптистерията – смес от романски и готически стил, дело на Николо и Джовани Пизано. Нощувка в Монтекатини Терме.

4 ден: Флоренция
Закуска. Отпътуване за Флоренция и туристическа програма с екскурзовод на български език – Град пълен с галерии, стенописи, картини, скулптури от времето на най-големия културен разцвет, който светът познава. Данте, Макиавели, Микеланджело, Галилео Галилей и много други свързват съдбите си с този град. Обиколката ни ще започне от Санта Кроче (светият кръст), най-изумителната флорентинска църква, е не само художествено светилище със стенописи на Джото, но и гробница на 270 от най-именитите жители на града. Ще стигнеме и до къщата на Данте и малката църква, в която среща Беатриче Портинари, после ще се отправиме към площад „Дуомо”, който е религиозното сърце на Флоренция. Тук се издига катедралата „Санта Мария дей фиори” с величествения й купол. Тук се намира и Баптистерията – това е най-старата сграда в града. Най-забележителното в сградата безпорно са вратите и в частност източната, която е наречена Вратата на Рая. Ще продължиме към площад „Република” стария пазар с един от символите на града „porcellino” (прасенце) – бронзов фонтан във формата на глиган, за който ще чуете най-различни легенди. Разходката ни продължава към площад „Синьория” на който са разположени кметството „Палацо Векио” и лоджия „Ланци”, която представлява музей под открито небе. За тези които желаят ще може да разгледат откритата експозиция от скулптури: “Персей с главата на Медуза” на Бенвенуто Челини, ще видим и стария мост над река Арно – Понте Векио. Свободно време във Флоренция. Късен след обяд отпътуване към Орвието за нощувка в района.

5 ден: Рим
Закуска. Отпътуване към Рим и пристигане около 11 – 12 часа. Пешеходна обиколка на Вечния град с местен екскурзовод на български език – Колизеума, Фори Романи и Фори Империали, площад Венеция с монумента на Виктор Емануил, площад Навона, Пантеона, фонтана ди Треви, площад Испания. Свободно време. Настаняване в хотел в Рим или района на Рим.

6 ден: Ватикан
Закуска. Посещение на Ватикана – площада и базиликата Св. Петър. По желание посещение на Ватикански музей. Свободно време. Нощувка в Рим или района на Рим.

7 ден: Тиволи – Вила д’Есте – Вилата на Адриан – замъка Грандолфо
Закуска. Свободен ден в Рим или целодневна екскурзия до Тиволи, Вила Десте Вилата на император Адриан и замъка Грандолфо*. Град Тиволи се намира в близост до Рим и е известен с многото исторически паметници на архитектурата, които са завещани от римляните, с красивите си дворци и летни резиденции на известни римски императори, както и с незабравимите фонтани, които се смятат за едни от най-красивите в Италия. В този наситен с история и архитектурни забележителности град се намира и най-красивият парк в Европа – вила д’Есте, вписана към архитектурното наследство и под закрилата на ЮНЕСКО. Самата вила от архитектурна гледна точка е сред най-забележителните в цяла Италия. Castelli Romani е сборно понятие за Римските крепости, които някога са били построени като малки градчета за производство на вина по хълмовете, ограждащи югоизточната част на Рим. Тези малки градове и села са разпръснати над гористите склонове на хълмовете на планината Албани. Един от тези дворци е Кастел Гандолфо (Gandolfo Castle), известен днес като лятната резиденция на папата. От замъка Гандолфо се открива прекрасна гледка към езерото Албано, което остава малко по надолу по хълма. Връщане в хотела в Рим или района и нощувка.

8 ден: Рим – Помпей
Закуска. Отпътуване за Помпей. Пристигане и посещение на Помпей – ням свидетел на ежедневието, величието и трагедията от изригването на Везувий през 79 г. Домовете, улиците, площадите, пивниците и публичните домове на древния град престояват векове под лавата, за да ни открият днес своите тайни… (екскурзовод на български език в руините срещу допълнително заплащане). Нощувка в Неапол или района на неаполитанското крайбрежие.

9 ден: о. Капри – Неапол
Ранна закуска и отпътуване с корабче до остров Капри. Част от деня е посветен на този изключително красив и известен средиземноморски остров. Ще преминеме през низ от древноримски спомени за да стигнем до градините на имератор Август и панорамната тераса с изглед към един от символите на острова Фаралионите. Свободно време за самостоятелни разходки или възможност за панорамна обиколка с корабче около целия остров Капри. По време на тази обиколка ще се насладите на незабравими гледки и ще имате възможността да посетите Синята пещера – най-известната пещера в света.. Отпътуване с ферибот обратно към Неапол. Неапол – панорамна обиколка на града с автобус – столицата на областта Кампания. Панорамна автобусна обиколка по крайбрежието на красивия Неаполски залив, над който се издига Везувий и пешеходна разходка из историческия център (UNESCO). Нощувка в Неапол или района на неаполитанското крайбрежие.

10 ден: Неапол – Бари
Закуска. Отпътуване за Бари. По възможност (ако има достатъчно време преди качването на ферибота) разходка в старата част на Бари с посещение на базиликата “Свети Николай”. Нощен преход към България с ферибот към Игуменица (Гърция).

11 ден: София

Пристигане в София вечерта.

Цена: 895 лв. на човек настанен в стая с две или три легла

Цената включва:
• 9 нощувки със закуски в хотели ***;
• 1 нощувка на ферибота
• транспорт с луксозен автобус 3*/ 4*;
• фериботен билет на палуба;
• екскурзоводско обслужване по целия маршрут на български език;

Цената не включва:

1. Целодневна екскурзия до Тиволи – вила д‘Есте – Кастел Гандолфо с екскурзовод на български език – 55 лева (при група от минимум 25 човека) – по желание. Ако решите да го заявите се заплаща при крайно плащане в офиса или по банков път.
2. Ватиканските музеи и Сикстинската капела – 43 лева – по желание. Ако решите да го заявите се заплаща при крайно плащане в офиса или по банков път.
!!! ВАЖНО: На място се се заплащат задължително слушалки:
– За Ватикански музеи – 1,50 евро
– За базиликата Св. Петър – 1.50 евро

3. Ватиканските музеи и Сикстинската капела с екскурзовод на български език – 65.00 лева. –по желание. Ако решите да я заявите се заплаща при крайно плащане в офиса или по банков път. (при група от минимум 10 човека)
!!! ВАЖНО: На място се заплащат задължително слушалки:
– За Ватикански музеи- 1,50 евро
– За базиликата Св. Петър- 1.50 евро

4. Археологичната зона на Помпей + екскурзовод на български език – 34 лева – по желание. Ако решите да го заявите се заплаща при крайно плащане в офиса или по банков път.

5. Обиколката Неапол – Капри – Неапол – 90 лева –(ако искате да посетите остров Капри – заявявява се и се заплаща при крайно плащане в офиса или по банков път.
***Цената на екскурзията до остаров Капри включва:

  •   фериботни билети Соренто-Капри / Капри-Неапол
  •   фуникуляр (железница) в двете посоки от/до Пристанище – гр.Капри
  •   пешеходна обиколка на забележителностите на гр.Капри

Допълнително се заплаща:
Ако искате да направите цялостна обиколка на остров Капри с корабче + екскурзовод на български език – 35 лева (при група от 15 човека). Продължителност 1ч. – 1.30ч. ПРЕПОРЪЧВАМЕ Я !!! Ако решите да я заявите се заплаща при крайно плащане в офиса или по банков път. По желание с предварителна резервация.
вход за синята пещера – 12.50 евро – заплащат се на място на входа на пещерата.

6. Входен билет за галерия Уфици 45.00 лв. – по желание с предварителна резервация при записването на екскурзията

7. Доплащане за каюта на ферибота Игуменица – Бари:
****Считано от 01.05.2014 цените са както следва на заявка потвърждение:

  • Доплащане на човек в посока в двойна каюта: 105 лева;
  • Доплащане на човек в посока в тройна каюта: 90 лева;
  • Доплащане на човек в посока в четворна каюта: 65 лева;
  • Доплащане на човек в посока за ползване на самолетна седалка: 25 лева;

8. Медицинска застраховка върху 5000 Евро ( лица до 65г. – 12 лева; до 76г. – 17 лева; от 76г. до 80г. – 34 лева)

9. Доплащане за единична стая – 310.00 лева

* Забележка: Поради религиозните места (църкви, базилики и катедрали), които ще посетиме по време на тази екскурзия се изискват определени стандарти на обличане. Панталони, рокли или поли, които да покриват коляното, а горната част на дрехите да покрива от предмишниците до лакътя. Ако тези условия не бъдат спазени, фирмата не може да поеме отговорност, ако някой турист бъде върнат на входа на религиозния обект.
При посещение в базиликата „Свети Петър” и Ватикански музей туристите подлежът на проверка за сигурност. Забранено е внасянето на всякакви остри предмети.

 

Гласувайте за тази публикация

Свържете се с нас :