Испания

Испания

Полезна информация за Испания

Кралство Испания е държава, разположена в Югозападна Европа на Иберийския полуостров (Пиренейския полуостров). На североизток, по хребета на планините Пиренеи, е границата с Франция и малкото княжество Андора. Към Испания се числят Балеарските острови в Средиземно море, Канарските острови в Атлантическия океан, градовете Сеута и Мелила в Северна Африка, както и много необитавани островчета от средиземноморската страна на Гибралтарския проток.

Географски разделена от Европа от Пиринеите, Испания е един от най-старите населени райони на планетата. Колонизирана, завладявана и управлявана от много култури през вековете, Испания оцелява и днес и е страна с едно от най-големите влияния на света.
Втората испанска република е създадена през XX век, след като е установен авторитарен режим под ръководството на генерал Примо де Ривера. Испания става демократична държава и предоставя автономия на всичките си провинции през 1978 г., когато е приета новата конституция.

Жарко слънце и горещи ритми. Вашето пътуване за Испания ще ви срещне с изключително жизнерадостни хора, които със сигурност знаят как да се забавляват. Хапнете паеля, пийнете сангрия, насладете се на златистите плажове и красивата архитектура, уникалните хотели в Барселона – почивка в Испания е сбъдната мечта.

Испания е известна с бикоборството, с курортите на Коста дел Сол, фламенкото, хубавата храна, приятния климат, музеите, модерните градове като Барселона и Мадрид, разнообразието от вина и разбира се-общителните, добронамерени и приятелски настроени испанци. След всичко изброено, Испания си заслужава добрата репутация на една от най-посещаваните страни в света.

Слънчева, екзотична и прекрасна, карта на Испания и безспорно любима дестинация на туристи от цял свят. Страната ни очарова с богатата си история, микса от различни културни влияния и великолепна природа.
Испания се радва на едни от най-красивите градове и летни курорти в Европа. И ако градовете й ни впечатляват с прекрасната си архтектура, куп забележителности и изобилие от музеи и галерии от световна класа, то слънчевите й курорти ни потапят в един прекрасен свят, изпълнен с екзотика, много настроение и неспирни забавления. Барселона, Мадрид, Валенсия, Севиля или Коста дел Сол, Ибица, Палма де Майорка, Тенерифе – списъкът с любимите дестинации в страната е безкраен, а емоциите, които ви очакват незабравими.

 

 

Посолство на Испания в България
Адрес: София 1504, ул. “Шейново” 27
Тел.: (+359 2) 948-99-11, 948-99-19
Факс: (+359 2) 946-12-01, 946-34-68
E-mail: emb.sofia@maec.es
Уебсайт на правителството на Испания

 

Испания
5 (100%) 4 votes

Други екскурзии - етикети:  ,

Свържете се с нас :