Коледни празници в Каламбака

Каламбака

Коледни празници в Каламбака

2 нощувки с включени закуски и 1 вечеря
ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ : 24.12.2017 г. 220 лв
София – Вергина – Каламбака – Метеора – Каламбака – Солун – София

 

 

 

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

Тръгване от София, Дупница, Благоевград и Сандански

 

1 ДЕН   София – Вергина – Каламбака ~550 km

Отпътуване от София в 6.00 ч. от площад „Александър Невски“,, в 7.30 ч. от Дупница, в 8.00 ч. от Благоевград, в 9.00 ч. от Сандански по маршрут Кулата – Вергина. Пристигане във Вергина. Посещение на гробницата музей на Филип II Македонски (около 45 мин.). Свободно време за обяд в малкото селище. Отпътуване за Каламбака – живописно градче в подножието на величествените скали на Метеора. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН   Каламбака – Метеора – Каламбака     ~20 km

ВЕСЕЛА КОЛЕДА! Закуска. Посещение на Метеора –   наричан често осмото чудо на света, природен феномен съхранил християнските традиции. Манастирите достигат височина от 400 метра над Тесалийската равнина в Централна Гърция. Скалните пещери на Метеора са заселени през 11 век от християнски отшелници, които построяват 24 манастира на труднодостъпните върхове, до които се стига по въжени мостове, подвижни стълби и стъпала, издълбани в камъка.

Днес Метеора предлага само седем действащи манастира, от които  един не работи с посетители. Метеора е част от списъка на световното наследство на ЮНЕСКО.

Посещение на работилница за икони „Зиндрос“. Разглеждане на три от шестте функциониращи манастира. Следобед свободно време в Каламбака. Тържествена вечеря. Нощувка.
Каламбака – Солун – София
560 km.
Късна закуска. Отпътуване в 9:30 ч. за Солун. Панорамна обиколка: Бялата кула – символ на града;  площад „Наварино“ с  Двореца на Галер; паметника на Аристотел , църквата„Свети Димитър“ където се пазят мощите на св. Димитър, Храмът е построен през 4 век и реновиран цели 16 века по-късно,. Историческите забележителности в Солун се преплитат с модерната архитектура, а широките улици, многото зеленина и голямата крайбрежна алея правят разходките изключително приятни. Солун е известен и с многобройните таверни, която изкушават с вкусна кухня, с великолепните си плажове, с интензивния нощен живот и с гостоприемството на местните хора, които могат да накарат всеки да се чувства като у дома си. Свободно време за разходка и кафе по красивия крайбрежен булевард Никис. Отпътуване в 15:30 ч. за България. Пристигане в София на площад „Александър Невски“ вечерта.

Цената не включва :

 • Пътни и магистрални такси
 • Медицинска застраховка
 • Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
 • 2 нощувки със закуски в хотел ” Famissi Eden” 4*+ (или подобен) в Каламбака
 • 1 вечеря в ресторанта на хотела
 • Бонус- туристическа програма в  Солун
 • Посещение на 3 от действащите манастири на Метеора
 • Посещение на Вергина с разглеждане на гробницата музей на Филип Македонски  (входната такса се заплаща допълнително)
 • Водач от България.

Цената не включва :

 • Празнична Гала вечеря – 22 евро/човек
 • Доплащане за единична стая – 60 лв
 • Желаещите да ползват места на 2ри,3ти и 4ти ред правят доплащане 20 лв./место
 • Входни такси за Археологическия музей (8 EUR) и Византийския музей (8 EUR) в Солун
 • Входни такси за скалните манастири (3 EUR за всеки манастир)
 • Входна такса за гробницата музей на Филип Македонски във Вергина (12 EUR)
 • Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
 • Градски транспорт
 • Разходи от личен характер

 

МЯСТО НА ТРЪГВАНЕ

София Площад Александър Невски

Дупница         Бензиностанция OMV

Благоевград   Бензиностанция Gazprom на изхода на града

Сандански     Бензиностанция OMV на изхода на града

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

В Гърция са валидни следните отстъпки от входните такси при посещение на музеи и археологически обекти: деца до 18 г. – безплатно (след показване на документ за самоличност); лица над 65 г. – 50 % намаление от стойността на входната такса (след показване на документ за самоличност); студенти, притежаващи международни студентски карти ISIC – безплатно (след показване на картата).

Часово време: България – 12 ч.; Гърция – 12 ч.

Място на отпътуване и връщане: Дупница – бензиностанция „OMV”; Благоевград – бензиностанция „Gazprom” на изхода на града; Сандански – бензиностанция „OMV” на изхода на града.

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туриста.

Плащането  става  в брой  или по  банков  път . При  сключване на договора се плаща 40 % от сумата, а остатъка 15 дни преди датата на пътуването.

Срок за уведомяване при не достигнат минимален брой туристи: 10 дни преди началната дата.

Необходими документи: лична карта или международен паспорт с минимум 6 месеца валидност към датата на отпътуване; За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите.

Забележка:  ТО  НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите, като е възможно да настъпят промени.

ТО  си запазва правото на промени в последователността на изпълнение  на програмата по независещи от нея причини, дата, часа и мястото на тръгване и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.

ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да промени хотелът с друг от същата или по – висока категория,  когато обективни обстоятелства  налагат това .

 

Осигурено от ТО Еко Тур Къмпани ООД

ТО  Еко Тур Къмпани ООД е лицензиран туристически оператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-7054. Седалище гр. София, ул. „Хан Аспарух“ 48. Работно време от 10:00 – 18:00 ч пон. – пет. Телефон 0882414070

ТО  предлага екскурзии, почивки, индивидуални настанявания със собствен транспорт, хотели – морски, планински, SPA, както в страната, така и в чужбина.

Офертата е осигурена от ТО ЕКО ТУР КЪМПАНИ ООД, ЕИК:BG 201 369 130

 

Туроператорът е застрахован по чл. 97 от закона за Туризма  към ЗАД „Алианц България“, бул. ‚Княз Дондуков‘ 59, 1504 София със застрахователна полица  № 13160173800000003 със срок на валидност от 0:00 часа на 24.03.2017г. до 24:00 ч. на 23.03.2018 г.

Туроператорът предлага  и застраховка„Медицинска помощ при пътуване  в  чужбина“с начално  покритие  2000 евро към  ЗК „Уника Живот“ АД със седелище гр. София, ул. „Юнак“ 2 .

ТО предлага   и  възможност  за сключване  на  застраховка „Отмяна  на пътуване “.

Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Коледни празници в Каламбака
5 (100%) 1 vote

Други екскурзии - етикети:  ,

Свържете се с нас :