Гърция

Метеора

Гърция заема най-южната част от Балканския полуостров, който заема основна част от Югоизточна Европа. Богатото историческо минало на страната, в комбинация с модерната курортна база, която предлага, и извоюваха славата на една от най-предпочитаните туристически дестинации не само в тази част на Европа, но и в цял свят. Гърция заема площ 131 475 кв. км, като граничи с Албания, Република Македония, България на север, Гърция на изток. На юг и запад пък страната е обградена с чистите кристални води на Средиземно море.
Гърция е дом на една от най – величествените и значими архитектурни забележителности в света – Пантеона в Атина, както и сцена на някои от най – старите истории за човечеството. Културата на Гърция е резултат на смесване на различни културни тенденции и фактори през вековете. Огромно влияние при нейното формиране са оказали различни културни влияния от Изтока и Запада, Севера и Юга. Основен фактор в изграждането винаги е бил гръцкият народ – отворен към влияния и експериментиране. Гърция е любима дестинация за лятна почивка на море. На брега ще откриете оживени, обсипани с чадъри плажове и усамотени пясъчни заливчета, чиито брегове се мият от тюркоазената морска вода и огряват от слънчевата светлина .Курорти като Халкидики, Олимпийска ривиера и остров Тасос, се намират само на няколко часа път с кола от границата на България. Това дава свобода както при избора на място за почивката, така и за нейната продължителност като дни. За българите Гърция има и изключително важно туристическо значение. Много разпространени са офертите за почивка в Гърция на добри цени. Реално кризата в страната допълнително свали цените. Тази година се очакват много изгодни оферти за Нова година в Гърция.Гърция е идеалният избор, ако искате да отидете на море за уикенда. Друг плюс е разнообразието от места за настаняване. Метеора Гърция е една от най-посещаваните дестинации  с уникална туристическа забележителност в местността Каламбака, а манастирите на Метеора все едно са “накацали” по високите скали.
А ако сте решили наистина да се насладите на това природно явление си направете екскурзия дотам, за да разгледате всички манастири на Метеора и да се запознаете подробно с тяхната история.

Гърция
5 (100%) 4 votes

Свържете се с нас :