Фестивалa на лалето

Фестивала на лалето

Екскурзия до Истанбул за Фестивала на лалето

Всяка пролет град Истанбул разцъфтява озарен в милиони разноцветни лалета. С различните си цветове, лалетата сякаш са окупирали градините и парковете в целия град. По това време се организира и Фестивал на лалето, като обикновено това се случва месец април в ‘‘Емиргян‘‘ парк.София-Истанбул-Одрин-София.
4 Дни/2 Нощувки.
Цена:  149 лв.
Дати :  06.04. – 09.04.2017, 27.04. – 30.04.2017 г.

 

 

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
1 Ден : Отпътуване от София в 21:00 часа  с  автобус за Истанбул.
2 Ден : Към 8ч. пристигане в Истанбул. По възможност настаняване в хотела или панорамна обиколка на града с местен екскурзовод на български език. Разглеждане на: Синята джамия (посещение), Топкапъ сарай-двореца на султаните от Османската династия (отвън), площад “Хиподрума” с трите обелиска, византийската базилика “Св.София”. Преминаване по моста – чудо на техниката в Азиатската част на Истанбул. Кафе и фото пауза на хълма (Йеди тепе) от където се открива фантастична гледка към Европейската част на града. На връщане разглеждане на българската църква “Св.Стефан”. Настаняване в хотела. Свободно време или по желание /срещу допълнително заплащане/ посещение  на небостъргача „Сапфир”- най-високата жилищна сграда в Европа,завършен  е в края на 2009 г. се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилища в  комплексът  има  и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн . На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино,където ще имате възможност да се качите до панорамната площадка  откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците/без включена входна такса/.Посещение на ‘‘Емиргян‘‘ парк  /срещу заплащане – 10 евро/,където по това време се организира и Фестивал на лалето. Връщане в хотела . По желание в 21:00 панорамна обиколка на нощен Истанбул с възможност за изкачване до кафето Пиер Лоти /срещу допълнително заплащане/.  Нощувка.
3 Ден : Истанбул.Закуска. В 09.00 ч. По желание на туристите има възможност за  разходка с корабче по залива “Босфора” и разглеждане на: новият султански дворец “Долмабахче“, “Чираан Палас” – бивша султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света, кварталът “Ортакьой” – любимо място на истанбулската младеж, отбранителните крепости “Румели Хисар” и “Анадолу Хисар”, Кулата на девицата ,летният султански дворец “Бейлербеи”и др. По желание посещение на АКВАРИУМ – ТЮРКУАЗОО – един от най-големите в Европа. Ще имате възможност да се разходите измежду над 20 хиляди вида морски обитатели, сред които има и  тигрови акули.Аквариумът е разположен  на територия от 8000 кв.м. и  разполага с  80 метров  подводен тунел, който е един от най-дългите подводни тунели и  дава възможност за 270º панорама. Аквариумът се намира в търговския център  ФОРУМ ИСТАНБУЛ.Той е един от най-големите търговски центрове на Истанбул  и  там ще имате възможност да пазарувате от стотици световно известни марки. /За тези, които не желаят да се включат в допълнителните  екскурзии – свободно време за посещение на обектите ,които са с входни такси : султанския дворец “Топ капъ сарай” , византийската базилика “Св. София” – построена от Константин Велики през  4 век и реконструирана от Юстиниан през 6 век./ Свободно време. По желание вечеря  в  ресторант с турска шоу-програма,която включва: ориенталски танци, традиционни турски фолклор и обичаи, шоу програма с изпълнение на песни на всички езици. Нощувка.
4 Ден : Закуска и в 09.30ч. отпътуване за гр. Одрин. Кратка почивка в града и разглеждане на българската църква “Св. Св. Константин и Елена” и най-голямата джамия в Турция “Селимие”. Отпътуване към България и пристигане в София на пл.” Ал.Невски” късно вечерта.

В цената е включено:
•    2 нощувки и закуски в хотел 3*
•    Транспорт с лицензиран автобус
•    Екскурзоводско  обслужване по целия маршрут

•    Медицинска застраховка – 2 лв. на ден

В цената не е включено:

•    Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод – 15 евро.
•    Посещение на ‘‘Емиргян‘‘ парк –  10 евро.
•    Панорамна обиколка на нощен Истанбул – 12 евро./при записани 20 човека/
•    посещение на небостъргача „Сапфир“ с билет за 4D симулацията на полет с хеликоптер и панорамна площадка – 22 евро.

•    Вечерна автобусна разходка с изкачване до кафето Пиер Лоти – 12 евро
•     Входните такси на музеите.
•    “Св. София” – 25 TL.
•    Двореца “Топ капъ сарай” – 30 TL
•    Султански дворец “Долмабахче”  – 30 TL
•    ІІ – ри двор + съкровищница – 25 TL
•    Харема – 10 TL.
•    Разходка с корабче по Босфора – 15 eвро.
•    Посещение на Търговски център „Форум Истанбул” – 5 евро.
•    Посещение на Аквариум Тюркоазоо – 28 TL.
•    Куверт за местно атракционно заведение – Гар Мюзик Хол – 30 eвро..

Доплащане:
медицинска застраховка за лица над 65 г.:
от 65 г. до 70 г. – 3 лв.;
от 70 г. до 75 г. – 4 лв. ;
от 75 г. до 79 г. – 8 лв.;
Лица над 79 г. не се застраховат!
Доплащане за единична стая- 44 лв.

Входните такси за музеите задължително са в турски лири!!!

Входните такси за музеите задължително са в турски лири!!!
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.
Срок за уведомяване при не достигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
Необходими документи: Международен паспорт с минимум 6 месеца валидност към датата на отпътуване. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
За лица не навършили 18 години се изисква нотариално заверена декларация за съгласието на родителите детето да пътува с упълномощеното лице.
Забележка: Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти.
TO си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.    разходка с корабче по Босфора – 15 eвро.

 

Фестивалa на лалето
5 (100%) 1 vote

Други екскурзии - етикети:  , ,

Свържете се с нас :