Летни културни празници “С Копривщица в сърцето”

Летни културни празници “С Копривщица в сърцето”

Летни културни фолклорни празници “С Копривщица в сърцето”

Откриване на Регионалните летни културни празници“С Копривщица в сърцето“.Дата:17.08.2013г.Цена:26лв.

Всяка година през месец август се организират фолклорни празници “С Копривщица в сърцето” в двора на старото училище на града. Събитието се организира от общината и читалището на Копривщица.

Искате ли да почувствате духа на Българското възраждане, да похапнете традиционни ястия в битова механа, да научите повече за великите българи Любен и Петко Каравелови, Георги Бенковски и Тодор Каблешков, да се насладите на нежните слова на лирика Димчо Дебелянов в  “тихия двор, с белоцветните вишни”, то вие сте избрали правилната посока, на изток от София и на северозапад от Пловдив, в сърцето на Средна гора, в Копривщица. Копривщица е малък град, разположен в живописна котловина между планините на централна България.

Копривщица още пее юначните песни на отминали времена. Из калдъръмените й улици се чува тропотът на препускащи коне, под стрехите й се носи песента на момите, везали бунтовнически знамена, въздухът е напоен с аромата на смола, мащерка и диви ягоди, вятърът донася шепота на юнаците съзаклятници и разказва историята на този град магия.

Туристическите забележителности и предстоящите на 17 и 18.08.13. Летни празници на града са още един чудесен повод да си доставите удоволствието да се потопите във възрожденския дух на това място, чието настояще се отнася с изключително уважение и отговорност към съхранението и обижяването на културното си наследство.

Програма: Отпътуване в 7:00 часа от площад “Александър Невски”. Пешеходна обиколка на Копривщица и посещение на къщите музеи. Домовете на едни от най-великите българи – писателите Димчо Дебелянов и Любен Каравелов; войводите Георги Бенковски и Тодор Каблешков, са значимо етнографско богатство от XIX век. Къщите са забележителни с характерната си архитектура и запазените в тях предмети: оригинално обзавеждане, стари оръжия, национални костюми, ценни бижута, образци на традиционните занаяти. Отпътуване за София в 19.00 часа. Пристигане на площад “Александър Невски” вечерта.

Летни културни празници “С Копривщица в сърцето”

Официален сайт на Копривщица

Туроператор “Еко Тур Къмпани”ООД е застрахована по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в застрахователна компания ЛЕВ ИНС със застрахователна полица №21320001/ 0023741/  19.03.2013г. Лиценз за туроператор № РК-01-7054\26.02.2013г.

Летни културни празници “С Копривщица в сърцето”
5 (100%) 1 vote

Свържете се с нас :