Еднодневна екскурзия излет на “Цигов чарк”

ИЗЛЕТ НА “ЦИГОВ ЧАРК “

Еднодневна екскурзия Цигов чарк,яз.Батак

ИЗЛЕТ  НА  “ЦИГОВ  ЧАРК “ Маршрут: София-Батак- Цигов чарк – София. Цена:27лв. Дата:04.06.2016 г., 27.08.2016 г.

 

 

 

Батак е град в южна България, който се намира в Пазарджишка област. От незапомнени времена батачани са имали дървена църква, която напомня за баташкото клане по време на Априлското въстание и за героизма и патриотизма на загиналите мъченици.
Историческата църква “Св. Неделя” е изградена през 1813 г. за 75 денонощия, с труда на цялото население тя била оградена и издигната с каменни стени, като крепост. Притежава прекрасен иконостас и много икони от най-висока византийска изработка, писани от светогорски монах, много кандила и пет  кристални полилеи. Черквата “Св. Неделя” била стара направа, метър и половина вкопана в земята. И днес може да се види църквата-музей, където се пазят костите на загиналите българи.

Програма:

Отпътуване в 7:00ч.от София,пл. „Александър Невски“. Пристигане в град Батак ,пешеходна разходка в града и посещение на Историческия музей и църквата – костница “Света Неделя”. Отпътуване за „ Цигов чарк “ ,разходка из курорта и възможност за пикник  и  плаж.Потегляне за София и пристигане късно вечерта.

Туроператор “Еко Тур Къмпани”ООД е застрахована по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в застрахователна компания ЛЕВ ИНС със застрахователна полица №21320001/ 0023741/  19.03.2013г. Лиценз за туроператор № РК-01-7054\26.02.2013г.

Еднодневна екскурзия излет на “Цигов чарк”
5 (100%) 4 votes

Други екскурзии - етикети:  

One comment to

  • Ribolov  написа:

    Батак е страхотно място и е предпочитано от мен място за почивка, сред спокойствие и уют, с възможност за риболов целогодишно. На западния бряг на язовира се намира планинският курорт Цигов чарк. А на другия бряг летовище Дъното, което е по-тихо и спокойно от Цигов Чарк.
    Препоръчвам на всеки да го посети.

Свържете се с нас :