Екскурзия до Чудните мостове

чудните мостове

Екскурзия до Чудните мостове, Асенова крепост и Бачковски манастир

Вид транспорт: Автобус

Продължителност: 1 ден

Маршрут: София – Пловдив – Чудните мостове – Асенова Крепост – Бачковски манастир – Пловдив – София

 

Дати: 25.03.2018, 21.04.2018, 20.05.2018, 23.06.2018, 22.07.2018, 25.08.2018, 30.09.2018, 20.10.2018 г.

Цена:  39 лв.

 

Програма :

Отпътуване от София в 07:00 ч. от Александър Невски, от Пловдив бензиностанция OMV пред хотел Санкт Петербург в 09:30 ч.
Пътува се покрай Асеновград, през един от най-живописните родопски пътища към Асеновата крепост. Разглеждане на крепостта, съществувала още по времето на древните траки, преустроена през IX век в охранителен пункт на Беломорския проход. Асенова крепост ще ви даде ясна представа за средновековната отбранителна система и за характерните особености в строежа на укрепителни съоръжения. Най- голямата забележителност, която се е запазила и до наши дни, е църквата „Света Богородица Петричка” от XIII век. Построен през XIII в. по нареждане на Цар Иван Асен II, храмът е първият в източното православие, който има кула (тя служела едновременно като камбанария и наблюдателница). Църквата е еднокорабна, двуетажна, със заемки от готиката, с арки и каменен иконостас. Първият етаж е бил предвиден за гробница, но не е използван по предназначение. Църковният етаж е вторият, където днес могат да се видят запазени изключително красиви стенописи от XIV в. През 1991 г. е завършена цялостната реставрация на църквата и от тогава тя функционира като православен храм, в който се устройват кръщенета и венчавки.

Отпътуване за Чудните мостове –  един от най-популярните феномени в Европа. Една удивителна игра на формите, родена от взаимодействието на природните стихии. И ако досега не сте се убедили в мистичната красота на Родопите, то Чудните мостове ще ви я докажат.   Огромни мраморни арки, които свързват двата бряга на река Дълбок Дол, течаща сред вековните гори на планината. Природен феномен, чиято красота ще ви остави без дъх. Най-внушителен е първият скален мост, наричан още Големият мост. Общата му височина (височината + дебелината на арката) е около 70 м. Започва с 3 отвора, различни по големина, които се стесняват и преливат постепенно и завършва с един. С дължина около 100 м. и ширина 15 м., той оформя 3 величествени арки (най-високата е 45 .м), над и под които можете да се разходите. Но не се учудвайте на драскотините по скалните стени под сводовете – това не са нито древни рисунки, нито проява на вандализъм. Просто съществува традиция туристите да изписват имената си с въглен на стената под Големия мост. Свободно време.

Препоръчваме Ви да си носите суха храна. Местността е подходяща за пикник сред природата, но има и заведения.

Следобед посещение на Бачковски манастир, основан през XI век. Изиграл важна роля през годините, днес Бачковският манастир е втория по големина и значимост в България. Разполага с три църкви, костница и трапезария.  В основната църква е изложена чудотворната икона на Света Богородица. Тя е обект на реставрация от няколко години, заради състоянието на дървото иконата е затворена херметично в рамка от специално и рядко африканско дърво – ироко, твърдо и плътно, което не пропуска въздух, вода или дим.Отпътуване за София късния следобед. Пристигане на Александър Невски след 20:00 ч.

Цената включва:

  • Транспорт с автобус;
  • Водач от агенцията

 

Цената Не включва:

  • входни такси, разходи от личен характер
  • входна такса за Асеновата крепост – 2 .00 лв. – възрастни, 1.50 лв. – ученици

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туриста.

Плащането  става  в брой  или по  банков  път . При  сключване на договора се плаща 30 % от сумата, а остатъка 15 дни преди датата на пътуването.

Срок за уведомяване при не достигнат минимален брой туристи: 3 дни преди началната дата.

Необходими документи: лична карта или международен паспорт с минимум 6 месеца валидност към датата на отпътуване; За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите.

Забележка:  ТО  НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите, като е възможно да настъпят промени.

ТО  си запазва правото на промени в последователността на изпълнение  на програмата по независещи от нея причини, дата, часа и мястото на тръгване и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.

ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да промени хотелът с друг от същата или по – висока категория,  когато обективни обстоятелства  налагат това .

 

Осигурено от ТО Еко Тур Къмпани ООД

ТО  Еко Тур Къмпани ООД е лицензиран туристически оператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-7054. Седалище гр. София, ул. „Хан Аспарух“ 48. Работно време от 10:00 – 18:00 ч пон. – пет. Телефон 0882414070

ТО  предлага екскурзии, почивки, индивидуални настанявания със собствен транспорт, хотели – морски, планински, SPA, както в страната, така и в чужбина.

Офертата е осигурена от ТО ЕКО ТУР КЪМПАНИ ООД, ЕИК:BG 201 369 130

Туроператорът е застрахован към ЗАД „Алианц България“, бул. ‚Княз Дондуков‘ 59, 1504 Софиа със застрахователна полица  №13160183150000001 със срок на валидност от 0:00 часа на 24.03.2018г. до 24:00 ч. на 23.03.2019 г.

 

Екскурзия до Чудните мостове
5 (100%) 1 vote

Свържете се с нас :