Екскурзия до Старозагорски минерални бани,Стара Загора и Казанлък

казанлъшка гробница

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

 

 

Екскурзия до Старозагорски минерални бани,Стара Загора и Казанлък.

 

Стара Загора e един от най-древните градове в България и Югоизточна Европа. През епохите е носил различни имена: Берое, Августа Траяна ИринополисБоруй, Верея, Загр-и АтикЕски ЗаараЖелезник и Стара Загора.

Старозагорски минерални бани е село с национален курортен комплекс в община Стара Загора, на 14 км от Стара Загора, разполагащ с над 20 хотела. Разположено е в западната част на Сърнена гора на 370 м надморска височина.

 Казанлък e административен център на едноименната община и вторият по големина град в област Стара Загора.Казанлък е център на Розовата долина и привлекателна туристическа дестинация. В града се намира най-голямата и най-добре запазена в страната Тракийска гробница, включена в списъка на ЮНЕСКО и Музеят на розата. Наблизо е античният град Севтополис и Долината на тракийските царе.

 1 ден: 8:00 часа тръгване по маршрут София-Стара Загора-Старозагорски минерални бани.

Настаняване в хотел “Гроди” **  в Старозагорски минерални бани.

12:30 – Обяд.

14:00 – Разходка и разглеждане на забележителностите и местноста “Богородична стъпка

– там има скално образувание наподобяващо отпечатък оставен от женски крак, който                                            според легендата е оставен от самата Богородица. С много любов на мястото е изграден  параклис, мястото се счита за свято и лековито.

19:00 – Вечеря. Свободно време.

2 ден: 8:00 – Закуска.

9:00 – Тръгване за Казанлък.

Разглеждане на Тракийската гробница , която е част от голям некропол, разположен в близост до древната столица на Одриското царство Севтополис.

Датирана е в края на IV в. пр. Хр. – началото на III в. пр. Хр. и от 1979 е в списъка на ЮНЕСКО на Световното културно и природно наследство

Разглеждане на град Севтополис , който е основан от тракийския цар Севт III, както и столица на Одриското царство от 320 г. пр. Хр. Градът е построен на мястото на руините по-ранно селище и настоящем се намира в долната част на язовир Копринка и Долината на тракийските владетели.

Голяма Косматка – e тракийска могила край град Шипка, в която на 21 септември 2004 г. д-р Георги Китов открива една от най-величествените и богати тракийски гробници с изцяло запазен гроб на тракийски цар, погребан със своя кон.

Музеят на розата – В него се пазят типични за живеещите в Розовата долина хора, техника, мебелировка, дрехи и други. Уредничката на музея с удоволствие ще обясни това, което ви интересува.

Къща-музей „Чудомир“.

 Късен следобед: Връщане в Старозагорски бани.

19:00 – Вечеря. Свободно време.

3 ден: 8:00 – Закуска.Освобождаване на хотела и отпътуване за Стара Загора.

Разглеждане на Регионалният исторически музей,който е сред най-старите музеи в България  и сред големите в Европа. Той съхранява над 120 000 паметника на културата.

Форум на Августа Траяна – най-известният античен паметник на културата в Стара Загора.

Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора 1877 г.“, издигнат в памет на българските опълченци, сражавали се за освобождението на Стара Загора, под командването на подполковник Калитин.

Разходка в парк „Митрополит Методий Кусев“ (по-често наричан Аязмото) е първият градски парк от европейски тип в България.

15:00-Отпътуване за София и пристигане привечер към 19:00 часа.

ЦЕНА: 150.00 лв.

 

Цената включва :  транспорт с лицензиран автобус; екскурзоводско обслужване; медицинска застраховка;2 нощувки ,2 закуски и 2 вечери.

 

Цената не включва: входните такси на посещаваните обекти – около 15 лв.и разходи от личен характер.

Екскурзия до Старозагорски минерални бани,Стара Загора и Казанлък
5 (100%) 1 vote

Свържете се с нас :