Фестивал на Сушеницата

фестивал на сушеницата

Фестивал на Сушеницата в Димитров град

(еднодневна)

Дата: 18.11.2017 г. Цена:  25 лв.

 

 

 

Програма :

1 ден София – КПП Калотина – Димитровград – София
Отпътуване от пл. Ал. Невски в 8:00 ч. по маршрут София – КПП Калотина -Димитровград. Пристигане на Суковски манастир „Успение Богородично“. Той е стар български православен манастир в Източна Сърбия., намиращ се на десния бряг на р. Ерма. Църквата, посветена на Успение Богородично, според вградените строителни надписи, е построена от майсторите Минчо и Гога,  започната в 1857 и завършена в 1858 г. Църквата е изписана в 1869 година от Васил Попхристов от Самоков, за което свидетелства зографския надпис при входа. Най-забележителна е фреската на Св. Богоридица – Утешителка, изобразена с ангелски крила, много характерна  за Самоковската художествена школа.В 150-годишната си история манастирът е бил и мъжки, и женски, а през 1925 г. в обителта дошли емигранти – монаси от руското светогорско братство. Те дълго обитавали манастира, а като свършела службата, преподавали на децата в училище физика, химия, биология. Правени са дълбочинни снимки, според които научно е доказано, че под манастирската черква има храм от VI век, твърдят монасите от Суковския манастир.Заедно с обичайните канонични образи в стенописите на храма е изписан и лика на дявола, а св. Христофор е нарисуван като песоглав (кинокефал) светец. Интересен е и притвора със сцени от Стария завет и различни рядко срещани мотиви. Източната стена на входа е изцяло зографисана с батални сцени от титаничната битка между доброто и злото.
Отпътуване за Димитровград където ще се включим във фестивала на “Царибродската сушеница”,  в който взимат участие над 100 производители  на различни пушени меса от Сърбия и България.
Царибродската шушеница е приготвена с тайни подправки и се слави с неповторим вкус. Фестивалът  има за цел да популялизира и запази традиционното кулинарно наследство на димитровградския край. Освен традиционните специалитети от месо, млечни продукти, можете да се насладите и на качествени домашни вина и ракии от този край. За доброто настроение на посетителите ще се погрижат фолклорни състави. Свободно време за разходка, обяд и шопинг. Отпътуване за България в 16.00 ч.

 

Цената включва:

  • Медицинска застраховка
  • Транспорт с комфортен туристически автобус;
  • Посещение на Суковски манастир;
  • Туристическа програма в Димитровград;
  • Гранични такси;
  • Екскурзоводско обслужване;

Цената не включва:

  • Разходи от личен характер;

Необходими документи:

  • Задграничен паспорт или лична карта;
  • Деца под 18 г., пътуващи без родител трябва да имат нотариално заверено пълномощно – копие и оригинал.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туриста.

Плащането  става  в брой  или по  банков  път . При  сключване на договора се плаща 30 % от сумата, а остатъка 15 дни преди датата на пътуването.

Срок за уведомяване при не достигнат минимален брой туристи: 10 дни преди началната дата.

Необходими документи: лична карта или международен паспорт с минимум 6 месеца валидност към датата на отпътуване; За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите.

Забележка:  ТО  НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите, като е възможно да настъпят промени.

ТО  си запазва правото на промени в последователността на изпълнение  на програмата по независещи от нея причини, дата, часа и мястото на тръгване и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.

ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да промени хотелът с друг от същата или по – висока категория,  когато обективни обстоятелства  налагат това .

 

Осигурено от ТО Еко Тур Къмпани ООД

ТО  Еко Тур Къмпани ООД е лицензиран туристически оператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-7054. Седалище гр. София, ул. „Хан Аспарух“ 48. Работно време от 10:00 – 18:00 ч пон. – пет. Телефон 0882414070

ТО  предлага екскурзии, почивки, индивидуални настанявания със собствен транспорт, хотели – морски, планински, SPA, както в страната, така и в чужбина.

Офертата е осигурена от ТО ЕКО ТУР КЪМПАНИ ООД, ЕИК:BG 201 369 130

Туроператорът е застрахован по чл. 97 от закона за Туризма  към ЗАД „Алианц България“, бул. ‚Княз Дондуков‘ 59, 1504 София със застрахователна полица  № 13160173800000003 със срок на валидност от 0:00 часа на 24.03.2017г. до 24:00 ч. на 23.03.2018 г.

Туроператорът предлага  и застраховка„Медицинска помощ при пътуване  в  чужбина“с начално  покритие  2000 евро към  ЗК „Уника Живот“ АД със седелище гр. София, ул. „Юнак“ 2 .

ТО предлага   и  възможност  за сключване  на  застраховка „Отмяна  на пътуване “.

Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Фестивал на Сушеницата
5 (100%) 1 vote

Други екскурзии - етикети:  ,

Свържете се с нас :