Фестивал на баницата

Фестивал на Баницата

Фестивал на Баницата в гр. Бела Паланка

 и  пазар в гр. Пирот

Датa:  11.08.2018

ЦЕНА :  29 лв.

Не пропускайте да видите традиционния опит за поставяне на рекорд за най-голяма баница в света.

Програма на екскурзията

Тръгване в 07:00 ч. от площад Ал. Невски. Пристигане в Пирот. Разглеждане на Калето с името Момчилов град което датира от 14 век. Това е средновековен замък с близка архитектура до крепостта Баба Вида, който местната легенда свързва с българския войвода Момчил юнак, станал по късно независим български владетел в Родопите и Беломорието. Свободно време за разходка из центъра на града, посещение на евтиния пиротски пазар, където може да се закупят храни и различни продукти от местното производство на изгодни цени. Отпътуване за Темския манастир – Св. Георги. Разглеждане на манастира – в него са запазени множество надписи като един от тях отразява опустошаването на Чипровци през 1688 година, по време на Чипровското въстание.
Отпътуване за Бела Паланка. Посещение на Фестивала на Баницата.
Ежегодно състезание с богата традиция, на което се събират майстори баничари от цяла Сърбия, дошли да покажат своето майсторство в приготвянето на традиционната сръбска баница. Тук може да опитате най-различни видове баници -с тиква, с месо, с праз и сирене и още много сръбски изкушения. Празникът е изключително колоритен и пъстър, превърнал се в традиционен  за гр.Бела Паланка. Опознайте град Бела Паланка в най-добрата му светлина – вкусове, аромати, студена бира и много добро настроение.
В програмата на фестивала са включени и концерти, ревюта и конкурси. Отпътуване за България и пристигане в София вечерта.

 

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран туристически автобус.
  • Екскурзионно обслужване.
  • медицинска застраховка

Цената не включва:

  • Разходи от личен характер
  • Необходими документи:
  • Валиден задграничен паспорт или лична карта.
  • Няма визови, санитарни и медицински изисквания.
  • За деца до 18 г. е необходим валиден задграничен паспорт и нотариално заверена декларация от родителя, който не пътува с детето.

Забележка: Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите, като е възможно да настъпят промени.
Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение

на програмата по независещи от нея причини, дата, часа и мястото на тръгване и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.

ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да промени хотелът с друг от същата или по – висока категория,  когато обективни обстоятелства налагат това .

Осигурено от Еко Тур Къмпани ООД

Туристическа агенция Еко Тур Къмпани ООД е лицензиран туристически оператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-7054. Седалище гр. София, ул. „Хан Аспарух“ 48. Работно време от 10:00 – 18:00 ч пон. – пет. Телефон 0882414070

Агенцията предлага екскурзии, почивки, индивидуални настанявания със собствен транспорт, хотели – морски, планински, SPA, както в страната, така и в чужбина.

Офертата е осигурена от ЕКО ТУР КЪМПАНИ ООД, ЕИК:BG 201 369 130

Туроператорът е застрахован по чл. 97 от закона за Туризма  към ЗАД „Алианц България“, бул. ‚Княз Дондуков‘ 59, 1504 София със застрахователна полица  № 13160183150000001 със срок на валидност от 0:00 часа на 24.03.2018г. до 24:00 ч. на 23.03.2019 г.

Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни

 

 

Бела Паланка, обзор.

Фестивал на баницата
5 (100%) 1 vote

Други екскурзии - етикети:  

Свържете се с нас :