Екскурзия до Суковски и Погановски манастир

Екскурзия до Пирот

Екскурзия до Пирот, Суковски и Погановски манастир

Суковски и Погановски манастири. Дата: 18.02.; 25.03.; 29.04.; 24.06.’ 26.08. или 21.10.2018г. Цена: 23 лв.

 

 

 

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

Отпътуване от София, пл. Ал. невски в 7:30 ч. по маршрут: Калотина – Пирот.
Разходка из центъра на Пирот. Посещава се евтиният пиротски пазар и по желание старата крепост Калето. Свободно време.
Посещение на Суковският манастир. Той се намира на 18 километра източно от град Пирот, на десния бряг на река Ерма край едноименното село Суково. Датата на изграждането на манастира и ктиторите му не са известни. От малкото запазени сведения се знае, че е разрушаван няколко пъти, и че е бил изписан в 1606 година. Църквата, посветена на Успение Богородично, е построена в 1857 година. По преданието ктитор е Сали бей от Пирот, който издига новата църква върху основите на стара в знак на благодарност за оздравяването на сина си Емин. Църквата е изписана в 1869 година от Васил Попхристов от Самоков. Разглеждане на Манастирът “Св. Йоан Богослов” – Погановски манастир. Той е разположен на левия бряг на живописната река Ерма близо до гр. Димитровград в Югоизточна Сърбия. В края на XIV в. деспот Константин Деян започнал изграждането, а след смъртта му неговата дъщеря Елена – съпруга на византийския император Мануил II Палеолог продължила строежа на манастира, но едва през 1499 година храмът бил завършен и зографисан. През периода юли 1879 – ноември 1920 г. манастирът е влизал в пределите на България. Храмът е богато украсен.
Около 17 ч. отпътуване за България. Пристигане на пл. Ал. Невски след 20:00 ч.

Цената  включва:

 • Срещу един ваучер на човек получавате:
 • Транспорт с туристически автобус
 • Екскурзоводско обслужване на български език

Цената не включва:

 • Задължителна медицинска застраховка: 2 лв. за лица до 69 г. и 3 лв. за лица над 69 г.
 • Входни такси за посещавани обекти
 • Застраховка “Отмяна на пътуване”
 • Лични разходи

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ

 • За лица над 18 години – лична карта или валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
  За лица под 14 години – валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
 • Ако лице под 18 години пътува с единия или без родители, е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и 2 ксерокопия, че детето има право да излиза от страната + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14 год.възраст/ + 2 копия от акта за раждане и оригинал.
 • Забележка
  При лоши метеорологични условия и големи снеговълежи, екскурзовода има право да промени програмата и вместо Суковски и Погановски манастир да се посети Димитровград(Цариброд).
 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40.
 • Срок за информиране при недостигнат минимум: 2 дни преди датата на отпътуване.Забележка: ТО НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите, като е възможно да настъпят промени.
 • ТО  си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини, дата, часа и мястото на тръгване и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.
 • ****
 • Туристическа агенция Еко Тур Къмпани ООД е лицензиран туристически оператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01- 7054. 

Туроператорът е застрахован по чл. 97 от закона за Туризма  към ЗАД „Алианц България“, бул. ‚Княз Дондуков‘ 59, 1504 София със застрахователна полица  № 13160183150000001 със срок на валидност от 0:00 часа на 24.03.2018г. до 24:00 ч. на 23.03.2019 г.

 

Екскурзия до Суковски и Погановски манастир
5 (100%) 3 votes

Други екскурзии - етикети:  , ,

Свържете се с нас :