Еднодневна екскурзия за кулинарния фестивал в Пирот-Пеглана кобасица

Peglana kolbasica Pirotu

Екскурзия до кулинарния фестивал в Пирот

“Peglana kobasica”

Еднодневна екскурзия за кулинарния фестивал в Пирот  Пеглана кобасица

Дата:27.01.2018. Цена:   24 лв.

 

 

 

Отпътуване в 8.00 ч. от София, пл.‘‘Ал. Невски“по маршрут София – Калотина – Пирот. Пристигане в Пирот. Посещение на крепостта Калето. Свободно време за разглеждане на градчето и кулинарното изложение, на което разбира се можете да дегустирате  една от запазените марки на Пирот, а именно колбаса Peglana kobasica. Този специалитет е направен от най-доброто козе, овче и телешко месо, като някои от кулинарите използват и магарешко месо . Този вид колбас датира още от турско време. Не може да се използва свинско месо по две причини: първо, защото свинското се разваля бързо, а втората е произхода на продукта, свързан с Османския период. Пегланата кобасица трябва да бъде люта, или най-малкото пикантна, защото в това се крие магията на този деликатес. Най-добрата  температура за направата му трябва да бъде между -5 и +5 градуса, заради това най-добрият период за производство на Пеглана колбасица е от началото на ноември до края на декември. През времето на съхнене, колбасите се гладят (пресоват) на всеки два или три дни, предимно  с бутилка от където идва и името “Peglana kobasica”, а именно  гладена наденица, след което се оформят като подкова. Изложението събира голям брой посетители от страната и чужбина, които имат възможност да опитат и да купят “Peglana kobasica”, домашно сирене и кашкавал, както и много други специалитети, а да не забравяме и тяхната прословута дюлева ракия.

В 17:00 ч. отпътуване за София.

Снимки от кулинарния фестивал в Пирот – Пеглана кобасица.

 

Цената включва:

  • Медицинска застраховка- 2лв.(до 65 г) и 3 лв (над 65 г)
  • Транспорт с лицензиран автобус
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута

Цената не включва:

  • Медицинска застраховка- 2лв. /заплаща се в офиса на агенцията/.
  • Входните такси на посещаваните обекти – 400 динара (цената е ориентировъчна).

Необоходими документи:

  • Задграничен паспорт или лична карта;
  • Деца под 18 г., пътуващи без родител трябва да имат нотариално заверено пълномощно – копие и оригинал.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туриста.

Плащането  става  в брой  или по  банков  път . При  сключване на договора се плаща 30 % от сумата, а остатъка 15 дни преди датата на пътуването.

Желаещите да ползват места на 2ри,3ти и 4ти ред правят доплащане  10 лв/место

Срок за уведомяване при не достигнат минимален брой туристи: 10 дни преди началната дата.

Необходими документи: лична карта или международен паспорт с минимум 6 месеца валидност към датата на отпътуване; За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите.

Забележка:  ТО  НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите, като е възможно да настъпят промени.

ТО  си запазва правото на промени в последователността на изпълнение  на програмата по независещи от нея причини, дата, часа и мястото на тръгване и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.

ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да промени хотелът с друг от същата или по – висока категория,  когато обективни обстоятелства  налагат това .

 

Осигурено от ТО Еко Тур Къмпани ООД

ТО  Еко Тур Къмпани ООД е лицензиран туристически оператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-7054. Седалище гр. София, ул. „Хан Аспарух“ 48. Работно време от 10:00 – 18:00 ч пон. – пет. Телефон 0882414070

ТО  предлага екскурзии, почивки, индивидуални настанявания със собствен транспорт, хотели – морски, планински, SPA, както в страната, така и в чужбина.

Офертата е осигурена от ТО ЕКО ТУР КЪМПАНИ ООД, ЕИК:BG 201 369 130

Туроператорът е застрахован по чл. 97 от закона за Туризма  към ЗАД „Алианц България“, бул. ‚Княз Дондуков‘ 59, 1504 София със застрахователна полица  № 13160173800000003 със срок на валидност от 0:00 часа на 24.03.2017г. до 24:00 ч. на 23.03.2018 г.

Туроператорът предлага  и застраховка„Медицинска помощ при пътуване  в  чужбина“с начално  покритие  2000 евро към  ЗК „Уника Живот“ АД със седелище гр. София, ул. „Юнак“ 2 .

ТО предлага   и  възможност  за сключване  на  застраховка „Отмяна  на пътуване “.

Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

 

Еднодневна екскурзия за кулинарния фестивал в Пирот-Пеглана кобасица
5 (100%) 5 votes

Други екскурзии - етикети:  ,

Свържете се с нас :