Екскурзия до пещера Алистрати

Cave Alistrati

Еднодневна екскурзия до пещера Алистрати, Банско и Драма

Еднодневно пътешествие до пещера Алистрати с разходка в Банско и гр. Драма. Цена : 43 лв. Дати: 31.03; 28.04; 26.05; 23.06; 30.06; 22.07. 28.07; 25.08; 29.09.2018 г.

 

 

Туристическа Програма:
Отпътуване от София, пл. „Руски паметник” в 6:30.По пътя ще разгледаме нашият красив планински курорт – гр. Банско, който е град на великия български поет
Никола Вапцаров, отец Паисий Хилендарски и един от видните български дейци – Неофит Рилски. Свободно време за разходка  в центъра на града.
Отпътуване за град Драма. Свободно време за разходка в центъра на града, където се намира живописният централен градски парк, след което ще потеглим за пещера Алистрати. Пристигане и разглеждане на една от най-големите пещери в Европа, известна като най-красивата пещера в Гърция, богата на животински видове, където намират убежище голям брой прилепи през зимата, поради високата температура на пещерата. В района се срещат и много други дребни бозайници. Пещера Алистрати е осеяна с множество сталактити и сталагмити оцветени в различни цветове и причудливи форми, който са голяма атракция за туристите. Дължината на пещера Алистрати е 3000 м. от който ще обходим и разгледаме само 1 км. В пещера Алистрати са открити скални рисунки на хора, животни и абстрактни форми. Според учени някой от тях датират от 6-5 век пр.н.е. Привечер отпътуване за България и пристигане в София вечерта.

Цената включва:

  • транспорт с лицензиран автобус
  • медицинска застраховка
  • екскурзоводско обслужване

Цената не включва:

  • разходи от личен характер
  • входните такси на посещаваните обекти
  • Необходими документи:
  • Лична карта или валиден паспорт

Вижте видео от пещера Алистрати.

За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България.
Туристическата агенция си запазва правото на промени в маршрута по независещи от нея причини.

Екскурзия до пещера Алистрати
5 (100%) 3 votes

Други екскурзии - етикети:  

Свържете се с нас :