Екскурзия до Осоговски манастир и Крива паланка

Осоговски манастир

Еднодневна екскурзия до Осоговски манастир /Македония/

Екскурзия до Македония – манастира Св. Йоаким Осоговски. Цена: 28 лв. Дати:

Дати: 17.03.2018, 23.06.2018, 18.08.2018, 17.11.20183,

 

 

 

Отпътуване от София в 7.30 ч. от Александър Невски. Пътува се по маршрут  Кюстендил – Гюешево – Крива паланка – Осоговски манастир с кратка почивка по пътя.
Посещение на манастира “Св. Йоаким Осоговски”, разположен в подножието на западния склон на Осоговска планина в близост до Крива Паланка в Македония. Йоаким Осоговски е български светец, един от най-верните последователи на Св.Иван Рилски. Той прекарва живота си като отшелник в пост и молитва в една пещера край р.Сарандапор, където след смъртта си е погребан. По-късно мощите му са открити от монах на име Теофан и са положени в построената църква в негова памет. В средата на 12 в. около църквата е изграден едноименният манастир, който в началото на 13 в. е бил посетен от Цар Калоян. Днес манастира приема множество посетители, които идват в светата обител и се любуват на прекрасната природа.
Кратък престой в Крива паланка. Отпътуване за България. Кратък престой в Кюстендил, който е един от най-старите градове на България, възникнал в близост до лековитите минерални извори. Известен с имената си Пауталия, Велбъжд, Кюстенджа . Днес той предлага много добри условия за балнеотуризъм, и множество забележителности, като галерията на Вл.Димитров Майстора, ” Чифте баня” , Пирговата кула, Църквата „Успение Богородично” и др. Наричат Кюстендил столицата на черешите.
Прибиране в София около 20 ч

Осоговски манастир

Цената включва:

транспорт с лицензиран автобус;
екскурзоводско обслужване на Български език

Цената Не включва:

Медицинска застраховка – 2 лв.

 храна и лични разходи

Осоговски манастир:

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.

Необходими документи:    За лица над 18 год. лична карта или валиден задграничен паспорт

За лица под 18 год. – валиден задграничен паспорт

Ако детето пътува с единия или без родители, е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и ксерокопие, че детето има право да излиза от страната + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14 год. възраст/ + 2 копия от акта за раждане.

Минимален брой туристи: 40

Срок за информиране при недостигнат минимум – 2 дни преди датата на отпътуване.

Осигурено от ТО Еко Тур Къмпани ООД

ТО  Еко Тур Къмпани ООД е лицензиран туристически оператор и туристически агент с удостоверение за регистрация № РК-01-7054. Седалище гр. София, ул. „Хан Аспарух“ 48. Работно време от 10:00 – 18:00 ч пон. – пет. Телефон 0882414070

ТО  предлага екскурзии, почивки, индивидуални настанявания със собствен транспорт, хотели – морски, планински, SPA, както в страната, така и в чужбина.

Екскурзия до Осоговски манастир и Крива паланка
5 (100%) 3 votes

Свържете се с нас :