Екскурзия до Пирот и Ниш

Град Ниш

Еднодневна екскурзия до Пирот и Ниш

Туристическа агенция “Еко Тур Къмпани” Ви кани на еднодневна екскурзия до Пирот и Ниш
Маршрут : София-Пирот-Ниш-София. Еднодневна екскурзия до Пирот и Ниш. Дати: 17.02.; 10.03.; 31.03.; 21.04.; 12.05.; 02.06.; 23.06. или 14.07.2018г. Цена: 28.00 лв.лв.

 

 

Еднодневна екскурзия до Пирот и Ниш

                                                                         ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
Тръгване 7:30 ч. от София, площад “Руски паметник” или площад “Ал.Невски” по маршрут София – ГКПП Калотина – Пирот. Пирот е известен с производството на килими и е разположен на река Нишава. За него се говори, че всички пътища водят към пазара. Разглеждане на Калето с името Момчилов град което датира от 14 век. Това е средновековен замък с близка архитектура до крепостта Баба Вида, който местната легенда свързва с българския войвода Момчил юнак, станал по късно независим български владетел в Родопите и Беломорието. Свободно време за разходка из центъра на града, посещение на евтиния пиротски пазар, където може да се закупят храни и различни продукти от местното производство на изгодни цени. Площадът е изпълнен с аромат на Сръбска скара която всеки може да опита в компанията на студена бира. Отпътуване за Ниш (древният Найсус) третия по големина град в Сърбия – наричан градът на Константин Велики. Ниш  където през 274 г. е роден Константин Велики първият християнски римски император.

Еднодневна екскурзия до Пирот

Посещение на “ Челе кула ”, построена след боя на хълма Чегар, където войводата Стефан Зинделич и неговите четници на 19 май 1809 г. биват разгромени от многочислената турска армия. От 952 черепа днес са останали само 58 включително и черепа на войводата Стефан Зинделич. Разглеждане на музея и беседа с местен екскурзовод. Продължаваме с разглеждане на града: дворецът “ Бановина ”,  който е построен през 1886 г. като административна сграда и полицейски участък, а в днешно време се използва за седалище на Нишкия университет, Националният театър, Площадът на Освобождението – на който се намира паметникът на освободителите на града, издигнат през 1936 г., сградата на Кметството, мостовете над р. Нишава и др. Разходка в крепостта датираща от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление под името Найсус, със запазени и възстановени оръжейница – днес превърната в галерия, джамия превърната също в галерия и няколко турски работилници, днес уютни кафенета и магазини за сувенири. Всеки турист има възможност да се разходи с влакче в крепостта. Свободно време. Отпътуване за България и пристигане вечерта.

Цената включва :

  • Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута
  • Медицинска застраховка

Цената не включва :

Входна такса за “Челе кула” – 150 динара (около 3 лв.)

Екскурзия до Пирот и Ниш
4.9 (98%) 10 votes

Други екскурзии - етикети:  , , ,

Свържете се с нас :