Екскурзия до Керкини и пещерата Алистрати

Пеликани в езерото Керкини

Еднодневна екскурзия до пещерата Алистрати и Керкини – езерото на пеликаните и фламингото.

Еднодневна екскурзия до Гърция с посещение на пещера Алистрати и езерото Керкини. Дати: 31.03; 28.04; 26.05; 23.06; 30.06; 22.07. 28.07; 25.08; 29.09.2018 г.Цена: 43 лв.

 

 

Туристическа програма:
Отпътуване  в 06:30 от София, пл. Руски Паметник по маршрут София – Гоце Делчев – Алистрати. Пристигане в Алистрати преди обяд, където се намира едноименната пещера ,която е една от най-красивите в Европа, с голямо разнообразие на сталактити и сталагмити.  Свободно време за разглеждане на пещерата. Отпътуване за лимни Керкини или познато още като Бутковското езеро-езерото на пеликаните и фламингото. Разположено в подножието на Беласица, езерото Керкини е  важен биосферен резерват, известно  със значителното разнообразие на флората и фауната,като в района  са записани 58 вида бозайници, 12 вида влечуги, 31 вида риби и над 300 вида птици, голям брой от които са редки  или застрашени от изчезване видове,като най-ярките представители са фламингото и пеликаните.  Специфично за района е присъствието на водните биволи.  Свободно време за обяд и възможност за разходка с лодка в езерото Керкини. 18:30 ч. – отпътуване за България и пристигане в София късно вечерта.

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран автобус
  • Медицинска застраховка
  • Екскурзоводско обслужване

Цената не включва:

  • Входна такса за пещера Алистрати – 6 евро
  • Разходка с лодка в езерото Керкини – при минимум 10 туристи – 20 лв.
  • Други входни такси  и разходи от личен характер

Необходими документи:

  • Лична карта или валиден паспорт
  • За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + копие

Кадри от пещерата Алистрати.

Туристическата агенция си запазва правото на промени в маршрута по независещи от нея причини.

Екскурзия до Керкини и пещерата Алистрати
5 (100%) 3 votes

Други екскурзии - етикети:  ,

Свържете се с нас :