Екскурзия до остров Закинтос

остров Закинтос

Екскурзия до остров Закинтос, Янина и Делфи

Дати: 08.09, 13.10.2015 г. Цена: 405 лв. 6 дни/5 нощ.

 

 

 

Програма :

1 ден : – София  – Янина. Отпътуване от София в 06:30 ч., от Руски паметник, по маршрут София – Солун – Йоанина /около 560 км./. Настаняване в хотел. Свободно време в гр.Янина – център на област Епир, университетски град, прочут със своята сребърна бижутерия, тясно свързан с нашата история, Янина ще ви покаже една друга Гърция – различна, непозната и някак си по-близка до България, макар и доста отдалечена от нашите предели.  Разглеждане забележителностите на града за около 2.5 часа – старата крепост, която лежи на малък полуостров врязан в езерото, комплексът от сгради на Али Паша, музея на восъчните фигури, пещерата Перама, възможност за разходка с корабче до о-в Ниси в средата на езерото Памвотида. (островът, на който  Али Паша е убит и обезглавен).Нощувка.
2 ден : – Янина – о-в Закинтос
Закуска. Отпътуване за Антирио и преминаване на п-ов Пелопонес по най-големия окачен мост в света / 2252 метра /. Преминване с ферибот, от пристанище Килини, до остров Закинтос. Настаняване в хотел. Свободно време за разходка. Нощувка.
3 ден : – остров Закинтос (Занте)
Закуска. По желание  туристическа обиколка на столицата на острова гр. Закинтос и разглеждане на : музея на Соломос и Калвос – едни от най- почитаните гръцки поети, площад „ Св. Марк“ с католическата катедрала, прекрасните сгради на площад „ Соломос „ – отразяващи типичната атмосфера на града. Възможност за посещение на Византийския музей / по желание /, Градската библиотека, Храмът на Дионисий / патрон на острова / и Венецианската крепост. пътуване по източния бряг на острова и посещение на селището Агиос Николаос, откъдето с малко корабче се вижда неповторимата красота на „Сините пещери” и тюркоазените води на залива Скинари. Спирка на залива Навагио, който дължи името си на круширалия през 1983 г . кораб, останките на който изпъкват на фона на отвесни бели скали. Ще посетим Василикос – рай за всички почитатели на морето.
Впечатляващ е Националния морски парк на Закинтос, създаден за да се предпазят застрашените костенурки Caretta Caretta. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.
4 ден : – Свободно време за плаж  и разходка. Нощувка.
5 ден : – остров Закинтос (Занте)
Закуска. Свободно време за плаж или туристическа програма по желание: екскурзия до залива “Лагана” – с един от най-големите плажове на Гърция и естествено местообитание на средиземноморските костенурки Карета Карета, за разходка с корабче до остров Маратониси и наблюдение на костенурките. Нощувка.
6 ден : – Закуска. Отпътуване към  античния град Делфи. Разглеждане на най-големия оракулски Аполонов храм, чиито останки се намират в живописната котловина на планината Парнас. Делфи достига своя разцвет през VI век пр. н.е. като главен религиозен център на елините. От руините на театъра, стадиона, както и на мраморния храм-ротонда, обграден отвсякъде с колони, съдим за важното религиозно и политическо значение на Делфи. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Цената включва:

 • транспорт с лицензиран автобус
 • такси за моста Рио – Антирио
 • фериботни такси и билети Килини – Закинтос – Килини
 • 1 нощувка със закуска в Янина
 • 4 нощувки със закуски в Закинтос – хотел 2/3*
 • медицинска застраховка
 • водач от фирмата организатор

Цената НЕ включва:

 • екскурзия – обиколка на острова / 3 ден / – 22 евро /при минимум 20 участници/
 • екскурзия до залива “Лагана” за разходка с корабче при минимум 10 туристи: 45 лв;
 • входна такса на Делфи – 9 Евро;
 • входна такса на посещаваните обекти;

Необходими документи:

 • Задграничен паспорт или лична карта с 6-месечна валидност към датата на заминаване;
 • За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/;
 • За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и 2 копия/.

 

ТО си запазва правото на промени по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Екскурзия до остров Закинтос
3 (60%) 2 votes

Други екскурзии - етикети:  

Свържете се с нас :