Екскурзия до Франция и Германия

Париж

Екскурзия до Франция и Германия

 

Маршрут: София – Париж – Версай – Кобленц – Ротенбург – Мюнхен – Баварските замъци: Херенхимзее, Линдерхоф – Залцбург и замъка Херберщайн – Грац – София

Дати: 17.08.2014 – 24.08.2014 г. 8 дни/ 7 нощувки, Самолет и автобус

 

 

1 ден: София – Париж

Среща на летище София с представител на фирмата, който ще изпраща групата за полет в 17.25 ч. Пристигане в Париж около 19.25 ч. Вечерна автобусно – панорамна обиколка на Париж – нощната столица на света със светлините и магията на култовите места в историческия център. Настаняване в хотел в Париж. Нощувка.

2 ден: Париж и Версай

Закуска. Панорамна обиколка на Париж: площад Конкорд, Парламента, Операта, Мадлената, Кметството, Катедралата Нотр Дам, Латинския квартал, Сената, Сорбоната, Пантеона, Люксембургската градина, модерния квартал Дефанс, Новата Арка. Разходка до хълма Монмартър, фотопауза на катедралата Сакре Кьор, свободно време на площада на художниците Тертър. Пешеходна обиколка в Сите: Катедралата Нотр Дам, Съдебната палата. Изкачване на Айфеловата кула. Разходка с корабче по река Сена. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден: Версай – Кобленц

Закуска. Свободно време в Париж или посещение на Версайския дворец и неговите градини /по желание срещу допълнително заплащане/. Отпътуване за Кобленц. Настаняване в хотел. Нощувка.

4 ден: Кобленц – круиз по р. Рейн

Закуска. Запознаване с Кобленц – “ъгъла на Германия” – мястото, където двете реки Рейн и Мьозел се сливат. Възможност за речен круиз по р. Рейн /продължителност около 4 часа/, по време на който ще се насладите на живописното поречие, виещо се покрай романтични замъци и хълмове, покрити с лозя и нашепващи старогермански легенди, като тази за скалата на Лорелай, от която сирената примамвала мъжете към тяхната гибел /круизът се завява при записване/. Нощувка.

5 ден: Кобленц – Ротенбург по „Романтичния път“ – Мюнхен

Закуска. Отпътуване за Ротенбург. Престой в средновековния град, олицетворение на романтичното германско минало. Ще разгледаме Пазарния площад, Кметството, Санкт Якоби Кирхе с изящния олтар на Светата кръв – шедьовър, изваян от липово дърво. На Пазарния площад се намира и пивницата на градските съветници, украсена с три часовника, от които няколко пъти на ден се появяват фигурите на Тили и Нуш от Майсторското надпиване, а легендарният бокал от тази славна история се пази в Имперския музей, разположен в стар манастир зад църквата. Свободно време и по желание посещение на Средновековния криминален музей /уреди за мъчения/ или Музея на куклите и играчките. Привечер отпътуване за Мюнхен. Настаняване в хотел. Нощувка.

6 ден: Мюнхен – Баварски замъци: Херенхимзее, Линдерхоф – Залцбург

Закуска. Отпътуване за фееричния замък Линдерхоф – шедьовър в стил рококо. Следва посещение на замъка Херенхимзее, изграден по подобие на Версай. До него ще стигнем с корабче през езерото Химзее до островчето Херенинзел. Настаняване в хотел в Залцбург. Нощувка.

Замъкът Линдерхоф е построен сред суровия планински ландшафт в долината Грасвангтал. Той е плод на естетическите виждания и идеите на баварския крал Лудвиг и поразява със своето великолепие богат и пищен интериор, разкошна мебелировка с позлата и дърворезба. Това е единственият от замъците на Лудвиг, който е бил завършен напълно като строеж, когато кралят е бил още жив. Той се превръща в негово любимо място за пребиваване, чак до трагичната му смърт при неизяснени обстоятелства на 13 юни 1886 година.

7 ден: Залцбург: замъка Херберщайн – Грац

Закуска. Пешеходна разходка от градините на двореца “Мирабел” по моста над живописната река Залцах до средновековната улица Гетрайдегасе с родната къща на Моцарт, през Капител плац и възстановената Катедрала в подножието на най-добре запазения средновековен замък Хоензалцбург от 11 век. Отпътуване за замъка на графовете Херберщайн. Свободно време за посещение и разходка. Настаняване в хотел в Грац. Нощувка.

8 ден: Грац – София

Закуска. Разглеждане на Грац: Стария град, включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство, известен като най-голямият средновековен градски център в Европа. Разходка покрай Кметството, Ландхаус, Катедралата и Мавзолея, Крепостта с двойна вита стълба, двореца Егенберг, двореца Шлосберг с Часовниковата кула. Отпътуване за България. Пристигане късно през нощта.

Цена:

 • Възрастен в двойна и тройна стая: 1285 лв
 • Дете до 12 г., настанено с двама възрастни: 1205 лв

Цената включва:

 • Транспорт: комбиниран /автобус и самолет/;
 • автобус *** по посочения маршрут и всички трансфери;
 • самолетен билет София – Париж (Бове) с включени летищни такси и трансфери;
 • багаж, включен в цената на самолетния билет: 1 брой ръчен;
 • 7 нощувки както следва:
 • 1 нощувка със закуска в хотел *** в Грац: www.ibis.com или подобен;
 • 1 нощувка със закуска в хотел *** в Залцбург, www.haunspergerhof.at или подобен;
 • 1 нощувка със закуска в хотел*** в Мюнхен: hotel ACOM www.acomhotels.de или подобен;
 • 2 нощувки със закуски в хотел *** в Кобленц: www.hohenstaufen.de или подобен;
 • 2 нощувки със закуски в хотел *** в Париж с удобна комуникация: www.appartcity.com или подобен;
 • eкскурзоводско обслужване по целия маршрут;
 • пешеходни и автобусни обиколки на Грац, Залцбург, Ротенбург и Париж, описани в програмата;
 • резервация за вход в замъците Херенхимзее и Линдерхоф;

Цената не включва:

 • Медицинска застраховка за периода на пътуване – 12 лева за лица до 65г, 25 лева за лица над 65г. – заявява се и се заплаща при крайно плащане;
 • Полудневен круиз по Рейн и Мьозел – 40 лева – заявява се и се заплаща при крайно плащане;
 • Доплащане за единична стая – 380 лева  – заявява се и се заплаща при крайно плащане;
 • Слушалки (наем за целия период)- 20 лева на човек – заявява се и се заплаща при крайно плащане;
 • Голям салонен багаж – 40 лева – заявява се и се заплаща при крайно плащане;
 • Чекиран багаж до 32 кг – 69 лева – заявява се и се заплаща при крайно плащане;
 • Корабче до остров Херенинзел и входна такса за двореца – 40 лева – заявява се и се заплаща при крайно плащане;
 • Екскурзия с автобус до Версай: възрастен – 80 лева ; за деца до 12 г. – 40 лева – заявява се и се заплаща при крайно плащане;
 • Разходка с корабче по р. Сена: 11 евро;
 • Изкачване на Айфеловата кула: 15 евро;
 • Вход за Версайския дворец: възрастни 15 евро, за деца и младежи до 25 г. Безплатно;
 • Вход за Лувъра: 12 евро, за деца и младежи до 25 г. Безплатно;
 • Застраховка “отмяна на пътуване” тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсможарни обстоятелства.

NB:

Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен и закъснял багаж. Решението за включване в екскурзия със самолетен превоз автоматично предполага, че неудобствата от инциденти с багаж са предварително приети от пътника. Напомняме на всички туристи, че такива инциденти непрестанно се случват!

 

Гласувайте за тази публикация

Свържете се с нас :