БАВАРСКИ ЗАМЪЦИ 6 дни / 4 нощувки

баварските замъци

Туристическа програма

ЕКСКУРЗИЯ ДО БАВАРСКИ ЗАМЪЦИ

Маршрут: София – Любляна – Блед – Инсбруг – замъка Линдерхоф – замъка Нойшванщайн – замъка Хоеншвангау – езерото Бодензее – Мюнхен – езерото Химзее – замъка Херенхимзее – София

 Дати за 2013:   25.06 – 30.06; 26.07 – 31.07; 20.08 – 25.08; 03.09 – 08.09; 24.09 – 29.09
Цена: 545 лв.

6 дни / 4 нощувки – до Баварски замъци

1 ден:Отпътуване от София в 7:30 ч. от международна автогара „Сердика”. Пътува се през Сърбия, Хърватия. Пристигане късно вечерта. Нощувка в Блед, Словения.

2 ден: Закуска. Разглеждане на района на приказното езеро Блед. В северозападния ъгъл на Словения се намира прекрасно планинско езеро с единствения остров в страната – островът на цар Блед с красив червено-бял замък построен през 11 в. Още от 17 век селището и езерото стават популярни благодарение на горещите извори. Продължаване за Инсбрук – провинциалната столица на областта Тирол и петия по големина град в Австрия, разположен в долината на река Ин, обкръжен от изключително красиви планински вериги. Три пъти селището е домакинствало на Зимните олимпийски игри.. Пътьом отбиване в уникалния музей на Сваровски, намиращ се в малкото градче Ватенс (20 км. от Инсбрук). Пристигане в Инсбрук. Разглеждане на града предлагащ невероятно съчетание на култура, история и безброй възможности за спорт и отдих, както през зимата, така и през лятото. Градът започва да се развива още в края на 12 век, когато тук е построен замък, защитаващ моста над река Ин. По-късно е изградена крепостна стена и херцог Фридрих през 15 век основава в Инсбрук своя резиденция. След това император Максимилиан І прави града център на Хабсбургската империя. През 16 и 17 век тук е създаден университет, в този период в средновековния град израстват също така църкви и дворци в бароков стил. Нощувка в района на Инсбрук.

3 ден: Закуска. Ранно отпътуване за замъка Линдерхоф и посещение (по желание, срещу доплащане 8.50 евро) – дворец от 19 в., построен от баварския крал Лудвиг II. Архитектурата на сградата и парка са повлияни от Версайския дворец. Фасадата на замъка е в стил Рококо, а интериора е смесица от Барок и Неорококо. Всички стаи са богато украсени със злато, сребро, мрамор, стенописи и Майсенски порцелан. Двореца е заобиколен от градини с множество склуптури и фонтани. Посещение на замъка Хоеншвангау и посещение (по желание) – една от перлите на средновековното строителство, не само за Бавария, но и за цяла Германия. Замъка е построен от Максимилиан II, бащата на Лудвиг II. За него се споменава още през 12 в. Фасадата на замъка е издържана в Неоготически стил и служи за лятна резиденция на семейството на Максимилиан II. и в 1912 г е превърнат в музей. Продължаване за замъка Нойшванщайн – най-известния замък на крал Лудвиг II., послужил за емблема на анимационното студио на Уолд Дисни. Основите на замъка се полагат 1869 г, от Лудвиг II вдъхновен от сюжетите в оперите на Вагнер и бива наречен „Замъка на мечтите”. Емблематичен за замъка е образа на лебеда – любима птица на краля, който се среща във всички декорации и вдъхновява Чайковски за създаването на балета „Лебедово езеро”.

Отпътуване за езерото Бодензее – езеро на река Рейн, разположено на границата между Германия, Австрия и Швейцария. Третото по големина в централна Европа след Балатон и Женевското езеро. Площа му е 536 кв.км. – най-дълбокото място е 254 м., а средната дълбочина 90 м. Областта около езерото е известна като силен лозарски район. Нощувка в района на Бодензее.

4 ден: Закуска. Отпътуване за остров Майнау покрай езерото Бодензее – най-живописната немска ботаническа градина и най-посещаваното туристическо място на Боденското езеро с много тропически видове, изумителни тропически пеперуди безпрепятствено  кацащи  върху посетителите или реещи се сред екзотичната растителност.

Кратка разходка в град Констанц – красиво градче разполовено от границата между Германия и Швейцария. Отпътуване за Мюнхен. Нощувка в района на Мюнхен.

5 ден: Закуска. Кратка разходка в Мюнхен с разглеждане на Кметството намиращо се на Мариенплац, Катедралата. Свободно време с възможност за шопинг. Към обяд отпътуване за езерото Химзее и разглеждане на замъка Херенхимзее – най-разкошния замък построен от Лудвиг II, красиво извисяващ се на най-големия остров Херен в езерото Химзее. Впечатлява със своя разкош и величие и прекрасните богато украсени паркове и градини. Вечерта отпътуване за България. Нощен преход.

6 ден: Пристигане в България около обяд.

 

Цената е на човек в двойна стая в хотели 3* при минимум 35

 

Цена включва:

Ø транспорт с автобус 3 звезди и транспортни разходи;

Ø 4 нощувки (1 в Блед, 1 в района на Инсбрук, 1 в района на Бодензее, 1 в района на Мюнхен)

Ø 4 закуски;

Ø       Екскурзоводско обслужване;

 

Задължително се доплаща:

Ø       Посещение на остров Майнау – 27 евро /кораб до острова + вход/;

Ø      При желание за посещение на замъка Хоеншвангау – 12 евро и замъка Нойшванщайн – 12 евро – билетите се заплащат предварително в офиса;

 

Цената не включва:

Ø      Медицинска застраховка

Ø      Доплащане за самостоятелна стая – 30 % върху пакетната цена;

Ø      Посещения по желание, музейни такси и входни такси за замъци и дворци:

замъка Линдердорф – 8.50 евро; замъка Херенхимзее – вход за замъка 8 евро + корабче 6,30 евро;

Забележка: Фирмата не носи отговорност при промяна на музейните такси.

 

Фирмата си запазва правото на промени в програмата при независими от нас причини.

БАВАРСКИ ЗАМЪЦИ 6 дни / 4 нощувки
5 (100%) 1 vote

Свържете се с нас :