Екскурзия до Виена и Будапеща

Виена - Ратхаус

Екскурзия до Виена и туристическа обиколка на Будапеща

Екскурзия с две нощувки във Виена. Цена : 269 лв. Дати: 10.07.2014 г.

 

 

 

ПРОГРАМА:

1 ден : Отпътуване в 18:00 ч. от София по маршрут София-Сърбия-Унгария-Австрия. По пътно ще направим панорамна обиколка с автобус на Белград. (Нощен преход)
2 ден :Пристигане във Виена сутринта. Панорамна aвтобусна обиколка на Виена и посещение на: Виенската опера; Булевард “Рингщрасе”, изграден на мястото на старата крепостна стена; Дворцовия комплекс Хофбург, където се намират Националната библиотека; Градския парк с паметника на Йохан Щраус – син, където преди повече от 100 години той е свирил; Парламентът със статуята на Атина Палада; Кметството – внушителна сграда в неоготически стил; най-старият увеселителен парк в Европа Вурстелпратер, наричан “Пратер”, известен с Виенското колело, високо 65 метра и символ на града. Посещение на Донау парк и телевизионната кула, с възможност за изкачване до последния етаж, въртящ се на 360 и от където се разкрива панорама над целия град. Нощувка в района на Виена.
3 ден: Закуска. Пешеходен тур с програма в Стария град: Мария – Терезия – Плац; Паметника на Мария Терезия; пл. Грабен – с чумната колона, която е богато украсена барокова колона, напомняща за чумната епидемия от 1697 г.; църквата “Св.Петър”; Катедралата “Св.Стефан” – католическа катедрала, построена в готически стил и е от символите на Виена; дворецът “Белведере” (отвън), един от най-хубавите барокови образци в света, принадлежал на Хабсбургите; трите ръкава на р. Дунав; Двореца „Шьонбрун” (отвън)- една от най-красивите летни резиденции на австрийското императорско семейство. Архитектурата на сградата е уникална, смесица между рококо и барок. Великолепният дворец е построен по заповед на император Леополд Първи през 1696 година. Вечеря. Нощувка.
4 ден : Закуска 7:00 ч. – 7:30 ч. Освобождаване на хотела. 7.30 ч. отпътуване за Будапеща. (Виена – Будапеща 250 км.), По желание разходка с корабче по Дунав, или свободно време в района на пристанището: Панорамна обиколка на Будапеща – ще разгледаме Парламента /отвън/, Цитаделата, Площада на Героите, Кралския дворец, Рибарските кули църквата Св.Матияш, Паметника на Свободата .Свободно време за разходка и снимки. Около 17:00 ч. Отпътуване за България. (Нощен преход)
5 ден : Пристигане в София сутринта.

Снимки от Виена.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Транспорт  с комфортен автобус
 • 2 закуски + 1 вечеря в ресторанта на хотела (Бонус от ТО)
 • 2 нощувки в хотел в района на Виена 2*/3*
 • Панорамни  обиколки  във Виена, Будапеща и Белград
 • Медицинска застраховка

 БОНУС – панорамна автобусна обиколка на Белград

 ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Входни такси за туристическите обекти и дворци (музея на шоколада в Будапеща – 2 евро)
 • Худож. галерия в Белведере – около 6.50 евро
 • Входка такса за Шьонбрун – 13.50 евро
 • По желание разходка с корабче в Будапеща (около 1 час) – 15 евро
 • Пътни и градски такси – 15 евро (Задължително се заплаща в офиса на агенцията)

Доплащане за:

 • единична стая – 75 лв.

Кадри от Виена-културният център на Европа.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Срок за уведомяване при не достигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи : лична карта или международен паспорт с минимум 6 месеца валидност към датата на отпътуване. За деца под 18 години, пътуващи с 1 родител или без родители – нотариално заверена декларация, че са съгласни детето да пътува в чужбина + 2 копия от акта за раждане.

Забележка: Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите, като е възможно да настъпят промени.
Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини.

Туристическа агенция “Еко Тур Къмпани”ООД е застрахована по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в застрахователна компания ЛЕВ ИНС. Лиценз за туроператор № РК-01-7054\26.02.2013г.

Екскурзия до Виена и Будапеща
5 (100%) 2 votes

Други екскурзии - етикети:  ,

коментари

 • Димитринка Пухлева  написа:

  Здравейте,интересувам се от екскурзията до Виена на 10.07.2014.Имате ли 2 свободни места.

 • Еко Тур Къмпани  написа:

  Здравейте, има свободни места за екскурзията до Виена на 10.07.14 г.

Свържете се с нас :